Tankar om Zkojas och Foppas kommande kull;

Med denna kombination förväntar vi oss att avkommorna framförallt ska bli duktiga apportörer med de rätta retrieveregenskaperna.
Utseendemässigt tror vi avkommorna mycket väl kommer att motsvara rasens rasstandard!
En extra bonus är att vi förväntar oss både bruna och svarta valpar, eftersom både Zkoja och Foppa bär på bruna anlag.

Zkoja härstammar från en av våra mest framgångsrika avelstikar arbetsmässigt och Foppa härstammar från högklassiga arbetslinjer där också flera är utställningschampions och som dessutom innehar vinnartitlar.
I Zkojas stamtavla hittar vi inte mindre än två tikar som innehar Svenska Kennelklubbens Bruksavelspris för deras duktiga avkommor. Flera har pris i elitklass på jaktprov och innehar även championtitlar på utställning. Så även Zkojas stamtavla består av idel snygga och duktiga rasrepresentanter!

Vi förväntar oss friska och sunda individer som ska göra bra ifrån sig både på jaktprov och i utställningsringen.

Mer info om Zkoja;

Hon kommer från en kombination som trots 0% i inavelsgrad gav mycket jämna avkommor utseendemässigt. De som gått bäst hittills är hennes bror Nizze som fått cert o blivit BIM samt Lakriz som också fått CERT och Zäta har fått CK.
Men den största förtjänsten hittar vi på arbetssidan!
Stor arbetslust, snabba upptag och snabba inlevereringar är det som genomsyrar hela kullen.
Fyra har kommit till start på jaktprov och en har 3:a i elitklass, två har pris i Ökl och Zkoja själv har 1:a i Nkl.
Zkoja när hon fick 1:a pris på jaktprov, med reservmatte.
Om vi tittar lite närmare i hennes 3-gen stamtavla finns inte mindre tre hundar som fått Svenska Kennelklubbens Bruksavelspris för deras duktiga avkommor! Men vi hittar också en hel drös med utställningschampions i stamtavlan, så hon brås på både snygga och duktiga individer!
Zkoja är tik med mycket stor arbetsvilja! Snabba upptag med snabba inlevereringar. Fint och mjukt apportgrepp, spontana upptag.

Husse Lasse har koncentrerat deras arbete på viltspår där de gjort strålande resultat! Hon har hunnit med att bli både Svensk och Norsk viltspårschampion. Flera av proven med HP dessutom!

Hon är en välkonstruerad tik med bra förbröst. Har ett bra huvud, något ljusa ögon, mycket bra front. Välvinklad både fram och bak. Rör sig bra runt om. Är mycket sparsamt utställd, men kommer att matchas på utställning efter mammaledigheten 2015

Zkoja har haft en kull tidigare där flera verkar mycket lovande både jaktligt och utseendemässigt.
Här kommer bilder på två av dem när de var 8veckor gamla;
Lustans Trick Or Treat

"Hero"

Lustans Will To Tease

"Swixa"

Mer info om Foppa;
Vackra Foppa!
Foppa har vi i stort sätt känt ända sen han var valp och jag tror vi har träffat flertalet hundar i minst 4led bakom honom. Känns ju extra kul att vi både fått se dem i arbete och i utställningsringen i flera led. Har även träffat flera av hans syskon. Hade för många år sedan tankar på att använda hans morfar SE UCH Törnfåglarnas Kasper, som var en härlig rasrepresentant när det gäller Dual Purpose! Fick som unghund flera ettor på jaktprov, 1 + 1 Hp klassvinnare (11 startande) i Ukl. Fick även 2*1Ökl. Gick även bra på utställning och fick flera BIR och BIS placeringar.
Pappa Ferro
INT UCH NORD UCH EECH Almanza Certain Timing användes både inom jaktprov och på praktisk jakt och var en starkt arbetande hane med ett vackert yttre.
Hans farfar och farmor krönte stora framgångar i utställningsringen. Farfar NORD V-98 SE V-98 NO UCH GB CH Cariena´s Thirtyfour-Four, en norsk hane som både blev Nordisk vinnare 1998 och Svensk vinnare 1998 och blev dessutom Engelsk Champion! Farmor WW-96 FI V-97 DK UCH NORD UCH INT UCH Almanza Mad About Chocolate vann också vinnartitlar, blev både världsvinnare 1996 och Finsk vinnare 1997

DK UCH NO JCH NORD UCH INT UCH SE JCH Lady Doc's Humbug som är hans mormorsfar har fått Svenska Kennelklubbens Bruksavelspris för sina duktiga avkommor! Han använde vi på vår första kull och det resulterade i en riktigt lyckad kombination med tre utställningschampions, SE UCH Lustans Active Joker (2Ökl jakt), SE UCH NUCH Lustans Active Runner (1Ökl HP jakt) och vår egen tik Tilda SE UCH FINUCH SEVCH Lustans Active Charmer (3Ekl jakt).

Foppas har också en bror som gått bra både på jaktprov, 3Ökl, och fått CK på utställning.
Foppas härliga vägvinnande steg!
Foppa är en mycket vacker välkonstruerad hane! Har ett vackert huvud med bra uttryck, rör sig bra runt om med ett bra driv, bra benstomme, mycket päls, snygg topline, välvinklad både fram och bak.
Lillmatte Nattis med Foppa!
Foppa fyller 9år i april vilket också gör att det är extra intressant att få använda honom för rasens skull. Han har bara en kull sen tidigare vilket gör honom väldigt intressant genetiskt för rasen och för oss. Foppa är en mycket trevlig hane som alltid tagit väl hand om de andra hanarna som kommit in i flocken. I dag bor han med Sudden och Lettis och får även täta besök av Dizzelsonen Roffe.

Tack Gunilla för att vi får använda Foppa! Vi anser att de passar varandra utmärkt och tror att det blir en kanonkombination!