<%@LANGUAGE="JAVASCRIPT" CODEPAGE="1252"%> Untitled Document

Tankar om Kili och Hectors kommande kull;

Nu väntar vi svarta valpar med bruna anlag efter "Hector" SE JV-15 SE UCH J
Lustans Where Eagles Dare
och "Kila" Lustans Rayleigh Scattering!

Bakom Hector finns bl.a. duktiga och snygga Safir HE VW-18 SE VCH SE UCH J Lustans Camelons Saphira som både fick Helsinki vinnartitel, blev utställningschampion och fick 3:a i Elitklass på jaktprov! Pappa Toby
SE VCH SE U(U)CH EE CH C.I.E. NO UCH FI VV-17 Black Mica's For Those Who Dare var en vacker hane som krönte många framgångar på utställning.

På Kilas sida hittar vi både högklassiga arbetslinjer, flera utställningschampions som dessutom innehar vinnartitlar. Bakom henne hittar vi också intressanta linjer från både Skottland och England.

Vi förväntar oss friska och sunda individer som ska göra bra ifrån sig både i utställningsringen och arbetsmässigt.

Så glad att vi fått möjligheten att använda Hector ännu en gång. Han har nu hunnit bli 9år men det märks inte på hans sätt utan han är lika pigg och busig som vanligt. Har fått flera vinster som BISveteran och BISplaceringar. Hector härstammar från en linje där många av hundarna blivit väldigt gamla vilket vi är så lyckliga över.
De flesta av hans syskon lever fortfarande och hans mamma Safir blev över 12år mormor Kira 11år, så får hoppas att dessa goda gener slår igenom.

Mer om Kila;
Kila, som hon kallas, är en fodervärdstik som bor och tränas av Ann-Sofie i Delsbo. Hon är en tik med mycket motor och stor arbetslust. Ann-Sofie äger även mamma till Kila. Ann-Sofie tränar Kila i jakt och har ambitionen att komma till start hösten 2023
Hon är en mycket vacker brun tik. Vackert huvud, vacker mörk brunfärg, bra vinklar både fram och bak och rör sig bra runt om. Medelstor tik, hennes mamma är åt det lite större hållet. Är ej utställd så många gånger men har ett EXC på utställning. Är i mina ögon en tik som med lätthet borde få CK när hon är i form. Har lite lockig päls som kan vara lite svår för matte att få till ibland.

Kila
Kila.

Hon kommer från en kull med många duktiga individer.
Brorsan ”Vinnic” har 1Nkl på jaktprov och CK på utställning, är också Svensk viltspårschampion. Är också han en mycket trevlig hane med stor arbetslust men ändå lättstyrd. Snygg är han också med ett otroligt vackert huvud, kommer säkert kunna plocka nåt cert i framtiden.
Brorsan ”Rufuz” började sin karriär med att bli BIS på Flatshow för Engelsk rasdomare Sarah Whittaker. Även han ett jättevackert huvud med bra päls och brunfärg. Har fått flera CK som vuxen men är ej utställd så mycket. Tränas också på jakten där han är väldigt lovande.
Syster Leia har ett flertal titlar i Rallylydnad och även hon är en mycket trevlig tik.

Alla syskon är höftledsröntgade med A höfter inklusive Kila själv.
Vinnic

Pappa till Kila är "Timmi" DKJV-16 HeJV-16 SE U(u)CH Steelriver Ray Of Sun är en hund som vi träffat flera gånger på utställning. En trevlig hane med ett vackert utseende. Vackert huvud och med bra rörelser runt om.
Har haft ögonen på honom länge och när jag såg hans son ta cert i Svenstavik för några år sedan blev jag ännu mer övertygad om att jag ville använda honom.
Timmi är en import från Skottland och har en mycket intressant stamtavla med både Engelska och Svenska linjer.

DKJV-16 HeJV-16 SE U(u)CH Steelriver Ray Of Sun
Mamma till Timmi, GB SHCH Steelriver Heatwave är en vacker elegant tik.
GB SHCH Steelriver Heatwave

Lustans Hush-Hush Nutmeg, mamma till Kila;

Kiwi

Kiwi
Anso tränar även Kiwi till start på jaktprov, valpning (barnafödande) och Corona ställt till det lite med att kunna starta henne. Men är en lovande tik jaktligt som jag tror kommer att klara ett jaktprov gallant. Anso jagar också pratiskt med Kiwi.
Brorsan Bruno Lustans Muscovado Coverture har 1:a pris i Nybörjarklass.
Morbror till Kila Bruno Lustans Muscovado Coverture har CK på utställning och 1Nkl på jaktprov!
Kiwi på pass i jaktgömslet!
Bonuz vackra huvud!
Bonuz i rörelse!
Morfar till Kila är Bonuz, Lusta Top Secret. Var världens goaste och snällaste hane, lättstyrd, mjuk mun och spontan på allt vilt. Ett otroligt vackert huvud och uttryck.
Han i sin tur är efter en tik som vi fick låna in och ta valpar på, nämligen Cleo Glädjeyrans Tip Top. Hennes stamtavla innehåller både flera jaktchampions och utställningschampions.
När det gäller jakten så var hennes bästa resultat 3:e pris elitklass på jaktprov (B-prov) och flera fina resultat på FM bland annat vinst i veteranklass 2006. Bakom henne finner vi bl.a. den berömda hanen TJH S LCH SJCH Hinnared's Mutter som är mycket berömd över sina fina arbetsegenskaper.

Pappa till Cleo, Cinnamon Midsummer Knight, har vi själva använt och där vi blev mycket nöjda med valparna. Flera av dem bidrog till att vår tik SE UCH SE VCH Gunhills Silent Night erhöll Svenska Kennelklubbens bruksavelspris! En hane med otroligt stor arbetsvilja, kunde jobba hur länge som helst!
Pappa till honom var SE JCH SEUCH Berolls Old Pal, som har många barn och barnbarn som visat sig duktiga arbetsmässigt och även blivit utställningschampions.

Mormor till Kila är vackra och eleganta Axa, SE VV-17 SE U(u)CH Lustans Double Exotic. Axa var en elegant och vacker tik! Hennes styrka var att hon är mycket välkonstruerad det visade sig i hennes rörelser i form av långa spänstiga och vägvinnande steg. Inte ofta man ser en sådan bra front på en flat idag, hennes mor hade lika bra. Hennes vackra huvud tror jag hon ärvt av sin mor, som också hade ett otroligt vackert huvud och utryck. Gissa om de kunde linda en runt lillfingret när de blinkade med sina bruna vackra ögon!
En lycklig stund i mitt uppfödarliv, Axa blir Svensk Veteranvinnare 2017
Eleganta Axa!

Hon har startat på jaktprov och har där fått ett 3Nkl. Jagades med ganska frekvent på bl.a Ripa, som hon gjorde med bravur!
Axa på jakt på fjället med matte Katarina!
Lyckad ripjakt!
Mer om Hector;

Hector BISjakt

Mer om Hector;
Han är medelstor hane. Har ett mycket vackert huvud med bra uttryck och mörka ögon. Bra vinklar både fram och bak, har ett brett bakställ och rör sig bra runt om. Mycket päls!

Arbetsmässigt;
Funkar väldigt bra jaktligt! Mycket spontan på vilt, följsam och lyhörd, mjuk fin mun med mycket snabba inlevereringar o bra avlämningar. Lite för självständig för att vi skulle nå högre pris i Ökl. Startade honom 2017 i Umeå och han genomförde alla delar, men lite väl omständiga dirigeringar både på land o vatten gjorde att han fick ett 3:e pris. Åt det hetare hållet, men ej lika het som sin mor Safir.

Hector 3Ökl och mamma Safir 3Ekl Umeå 2017
Pappa Toby härstammar från många framgångsrika vinnare på utställning. Extra kul är det att mina två favoriter genom åren är med i hans stamtavla, den vackra bruna tiken SE V-01 SE U(U)CH SE V-05 FI UCH Black Mica's Don't Quench The Fire och vackra hanen IFI V-02 FI UCH NORD UCH INT UCH Inkwells Named Shadow. Spännande också att det finns Norska linjer bakom honom.
Mamma Safir har gått mycket bra på jakt och utställningar. Hon är en av de vackraste flattar som vi fött upp, är utställningschampion och även fått titeln Helsinki Veteranvinnare 2018 På jakten har hon ett 3:e pris i Elitklass som bäst, en mycket duktig tik med otrolig arbetsvilja som ibland kan gå överstyr, vilket kan visa sig på dirigeringarna. Hon härstammar från en av våra mest framgångsrika avelstikar arbetsmässigt. Hon har även Skottlands mest kända och framgångsrika linjer bakom sig. På hennes fars sida hittar vi mycket välmeriterade o intressanta linjer. Bland annat Holländska linjer från Swallowsflight, Steelriver från Skottland o inte minst framgångsrika o vackra ICh, CZ Ch., PL Ch., SR Ch., PL JCh., SK JCh.,KVSRK-03, VSR-03 a 07, VSV-04 a 06, KVRKCZ-08
Aura ze Soutockého luhu från Tjeckien.

Längst till höger Hector med CERT och Cacib, i mitten syster Dixie som här fick R-cert.

Hectors syster har på tre starter fått 2st 2:a pris i nybörjarklass samt på sista provet ett 1:a pris. Även hon har blivit BIR och BIM och har två cert och Cacib.

Ser så mycket framemot denna kull! Tror definitivt att vi kommer att få se deras avkommor göra bra ifrån sig på både jaktprov och utställningar!