Husse & Matte

Husse
Thomas heter jag och är född 1959 och uppväxt i Njurunda.
Växte upp med en Shetlands Sheepdog, så hundintresset finns där i bakrunden.

I många år var det största intresset bilar, men när frun kom in i bilden blev det hundar för (nästan) hela slanten.
Gillar även hockey vilket delas av hela den övriga familjen.

Jag tycker det är roligast med jakt- och viltspårsträning och prov. Men eftersom min fru tycker att mina hundar även kräver mer lydnadsträning så jagar hon mig med blåslampa när det gäller den biten.


Jag har suttit som ordförande i Flatklubbens Mittsvenskas styrelse. Har varit verksam i SSRK Sundsvalls sektionen som instruktör och som retriever ansvarig i styrelsen, har även suttit som kassör i SSRK VN avdelningen. Är också revisor för SSRK VN.
Har även fått äran att hålla i vårat jaktprov i Österström några gånger
.


Thomas

Matte
Karin heter jag och är född 1965 och uppväxt i Sörberge (Timrå).
Så långt jag kan minnas har jag haft ett stort djurintresse. Fiskar, fåglar och katter var mina husdjur, jag var även en hästtokig tjej som bodde i stallet nästan varje ledig stund.

Hundintresset hade jag hela tiden, men fick inte köpa någon hund utan gick ut och gick med traktens alla hundar. Men det verkligt stora hundintresset vaknade när det flyttade in några grannar som hade uppfödning av golden, kennel Zorwinns. Efter det att jag tillbringat åtskilliga timmar med deras hundar så tyckte väl mamma och pappa att jag var mogen för en hund. Men jag ville ha en hund med lite mer fart i och svart skulle den vara så nån golden blev det inte. Letade i lite hundböcker och hittade tillslut flatten och föll pladask för den, en sån ville jag ha och så blev det.


Jag tycker all sorts hundträning är kul men närmast hjärtat ligger nog jaktträningen. Har suttit som avelsråd i Flatcoated retrieverklubben även varit verksam som styrelsemedlem i SSRK/VN avdelningen. Håller kurser bl.a. i SSRK Sundsvalls sektionen.Karin