Historik
Kennelns historia

Våran första flat var Ronda, en tik som jag (Karin) köpte 1981. Jag var femton år och hade sparat pengar till en skolresa, men använde pengarna till att köpa en hund istället och det är nåt som jag aldrig ångrat. Några större framgångar krönte vi inte tillsammans, men vi fick tretton härliga år tillsammans. Några lydnadsprov och utställningar hann vi dock med, men hon gick aldrig i avel.


Ronda

1986 kom Thomas in i bilden och snart insåg vi att vi ville ha en flat till. Vi köpte då en tik, 1989, från Gunnel Wahlström. Nämligen NUCH LP Gunhills Cirkusprinsessan som sedermera blev våran stamtik. Tack vare henne upptäckte vi en helt ny spännande hundvärld. Det var hon som förde in oss på jaktprov, viltspår och uppfödning.
Vi ställde upp ett antal gånger med avelsgrupp i från henne som
resulterade i 8 st BIS-ettor.

NUCH LP Gunhills Cirkusprinsessan "Frida"

Våran första kull hade vi 1991 på NUCH LP Gunhills Cirkusprinsessan som resulterade i sju valpar. Det visade sig bli en riktigt lyckad kombination med tre utställnings champions, SUCH Lustans Active Joker, SUCH NUCH Lustans Active Runner och våran egen tik SUCH FINUCH SVCH Lustans Active Charmer "Tilda".


Fr. vänster:NUCH LP Gunhills Cirkusprinsessan, SUCH FINUCH SVCH Lustans Active Charmer, SUCH Lustans Active Joker & SUCH NUCH Lustans Active Runner

Våra planer var väl kanske inte i början att bli uppfödare, men när vi en gång fått uppleva det underbara med att få följa en kull med valpar ända från födseln så går det inte att låta bli.

Kennelnamnet, Lustans, kom vi på efter att tittat i våra skivsamlingar. Där hittade vi nämligen Lustans Lakejer och eftersom vi vill att flattarna ska ha stor arbetsLUST och ha ett LUSTfyllt utseende, tyckte vi att namnet Lustans passade oss bra. Vi brukar skämtsamt kalla våra valpköpare för Lustans lakejer.

Hunderiet har gett oss så väldigt mycket så vi kommer nog att fortsätta med detta ett bra tag. Tack alla våra duktiga valpköpare, tillika vänner, som berikar oss med stor glädje
.

År 2011 firade vi 20års jubileum!


NUCH LP Gunhills Cirkusprinsessan "Frida"