Tankar om den blivande kullen mellan

e./sire SEU(u)Ch NOUCh Flatham’s Häjlt Å Hoole Hajna (Dallas)
u./dame Lustans Shiny Gold Charisma (Fixa)

Fixa härstammar från en av våra mest framgångsrika avelstikar arbetsmässigt o Dallas stamtavla rymmer idel duktiga och snygga rasrepresentanter!
Vi förväntar oss friska och sunda individer som ska göra bra ifrån sig både på jaktprov och i utställningsringen.
Extra spännande är att Fixa härstammar bl.a från Holländska och Engelska linjer och Dallas har också mycket framgångsrika Engelska linjer i sin stamtavla.


Lite om Fixa;
Fixa har tagit sin mors arbetsuppgift, nämligen att städa undan alla matskålar efter middagstid. En syssla hon delar med Bonuz.
Hon är en mjuk tik som inte gör mycket väsen av sig inne. Ute leker hon gärna med ungdomarna o är den i flocken som får flattryck i stort sätt varje promenad. Det uppskattas av både Kelly, Bonuz o ungdomarna. För då blir det långjagis! :)


När det gäller jaktligt så är hon en mycket lättförd tik. Men hon tog lång tid på sig att mogna precis som sin mor, påverkad av provsituationen som ung hade dåligt självförtroende vid vattenarbete. Nu fungerar hon utmärkt! Hon har otroligt snabba upptag med snabba inleveringar. Är otroligt följsam, har en mycket bra näsa (även det ett arv från sin mor), bra sök- o markeringshund. Hon har en otroligt hög fart på söket men näsan verkar ändå hinna med. Tyst o lugn i passivitet.
Hon har en 1:a i Nkl o husse tränar henne för start i Ökl som förhoppningsvis blir hösten 2015
Fixa
Hon har en bra topline, mycket päls, bra vinklad både fram o bak, bra förbröst, rör sig trångt bak o kunde ha bättre steglängd, bra huvud men jag skulle önska ett bättre uttryck, bra hals o benstomme. Har bara hunnit ställa ut henne två gånger, men kommer att ställa ut henne mer under senhösten 2015 o 2016.

Pappa Bosse, Red Mountain's Capture A Calm, kommer från en mycket framgångrik kull där fem stycken tävlar i öppenklass på jaktprov, tre av dessa har dessutom cert! Vi har själv en syster, Troya SE UCH Red Mountain's Captured By Lustan (1Ökl på jakt), till Bosse som vi är otroligt nöjda med! Arbetsmässigt så har vi fått se honom flera gånger och han en är en hund med bra fart men ändå följsam. Mjukt apportgrepp med spontana upptag.
Fixas farmor NORD UCH INT UCH Karlavagnens Loretta-De-Hedd (1Ökl på jaktprov)
Fixas farfar SE UCH Lustans Ambitious Bird Capture (2Ökl på jaktprov)
Bosse härstammar från vår andra tiklinje nämligen LPI NO UCH Gunhills Cirkusprinsessan. Där hittar vi många duktiga hundar i stamtavlan, SE VCH SE UCH NO JCH SE JCH Keca's Fetisov, DK UCH NO JCH NORD UCH INT UCH SE JCH Lady Doc's Humbug o SE UCH SE JCH Micawbers Ohanes för att nämna några.
Han har förutom dessa snygga flattar ytterligare ett gäng som var väldigt framgångsrika på utställning bl.a. NORD UCH INT UCH Karlavagnens Loretta-De-Hedd, NO UCH FI UCH Toffedreams Talisker o SE VCH SE UCH FI UCH Lustans Active Charmer.
Fixas farfarsmormor SE VCH SE UCH FI UCH Lustans Active Charmer (3Ekl på jaktprov)
Mamma Jessie,
SE VCH Lustans Kahlúa Black Charisma,
kommer från en kull där många individer är högt meriterade på brukssidan och flera har också fina priser på jaktprov samt fina resultat på utställningssidan och en har blivit utställningschampion.
I hennes stamtavla hittar man på pappasidan Holländska och Engelska arbetslinjer. Hennes pappa Monty såg vi i arbete för första gången på ett Flatmästerskap där han imponerade mycket! Han har en 1:a i Ekl och har varit på många praktiska jakter i sitt liv.
SE VCH Lustans Kahlúa Black Charisma (cert på utställning o 3Ökl på jaktprov)

Våran duktiga Lycka SE JCH SEUCH SE VCH Lustans Silent Gift
På mammasidan hittar man flera jaktchampions bl.a hennes mormor SE JCH SEUCH SE VCH Lustans Silent Gift o SE J&V CH SE L&BCH SE&FI UCH INT UCH NORD JCH NO BCH Xellent-Star. SE JCH SEUCH SE VCH Lustans Silent Gift som för övrigt blev Årets Flat 2006 och hon blev samma år historisk genom att bli fyrfaldig vinnare av FRK's vandringspriser. SE J&V CH SE L&BCH SE&FI UCH INT UCH NORD JCH NO BCH Xellent-Star, Winston, blev ju också Årets Flat ett flertal gånger. Fixas mormormor, SE UCH SE VCH Gunhills Silent Night, hann vi meritera till utställningschampion, viltspårschampion och få en 1:a i Ekl innan vi tragiskt förlorade henne i magomvridning. Hon har dessutom blivit tilldelad Svenska Kennelklubbens Bruksavelspris för hennes duktiga avkommor!

SE UCH SE VCH Gunhills Silent Night Bruksavelspris! Jakt: 1 Ekl Utst: Cacib, BIM

Lite om Dallas;
Dallas

Vackra Dallas har jag haft ögonen på sen han var liten. En härlig välkonstruerad hane, med ett vackert huvud på köpet!

Pappa till Dallas är den mycket framgångsrike C.I.E FI V-12 NO UCH SE U(U)CH SE V-13 SE V-14 Castlerock Simply Magic som vi så många gånger fått beundra i utställningsringen. Han är en otroligt vacker flat en härlig rasrepresentant!
C.I.E FI V-12 NO UCH SE U(U)CH SE V-13 SE V-14 Castlerock Simply Magic
Mamma är C.I.E NORD UCH Flatham's Änni Hämt Jeväre Dett, även hon har lyckats bra i utställningsringen. Änni var en tidigt utvecklad tik som blev champion endast en vecka efter 2 årsdagen. Hon är välbyggd med mycket välvinklad front, lång hals och flott överlinje. Hennes breda lår på det välvinklade bakstället bidrar till de fina rörelserna som gjort att hon så ofta får gå i finaler.
Änni startade på sitt första jaktprov vid 15 månaders ålder med resultatet 1:a och klassvinnare. Hon har mycket stor arbetsmotor, spontan på allt vilt och helt tyst i passivitet.
2 syskon har 1 nkl i ung ålder och en har 2 Elitklass. Hon har även syskon som har flertal cert och en championbror.
C.I.E NORD UCH Flatham's Änni Hämt Jeväre Dett

I stamtavlan finner man ett helt gäng med vackra o duktiga rasrepresentanter!
Dallas vackra huvud!
Matte Lindas egna ord om Dallas;
SEU(u)Ch NOUCh Flatham’s Häjlt Å Hoole Hajna (Betyder på pitemål, Helt och hållet Han) ”Dallas”
Dallas är född 2012 men han fanns i huvudet redan från 2010 när hans pappa Dublin kom till Sverige. När Gunilla (Flathams) beslöt att använda Dublin på Änni, som jag tycker är en helt fantastisk tik på alla håll och kanter och som jag dessutom har en bror till var det bara att börja planera för en ny valp i huset.
Dallas var inte många veckor när jag hade bestämt mig för att det var HAN som skulle följa med hem. Han hade en speciell personlighet och extriör, den som somnade så fort han kom upp i knät, ett enormt vackert huvud och uttryck och en päls som jag aldrig sett förut. När valparna blev tillräckligt stora för att kunna prova att apportera så vart valet ännu mer självklart. Därav namnet….

Utställning: Dallas har ett vackert huvud och ett vänligt uttryck men jag skulle önska något mörkare ögon. Bra vinklad fram och i mitt tycke och smak ett utmärkt bakställ som ger han ett härligt driv i steget. Redan från juniorklass fick han flera BH placeringar och det svenska certet tog han från junkl.
Samma dag som Dallas erövrade sitt norska och svenska championat vart även en syster till honom dubbelchampion.

Jakt: Dallas är lättförd, tyst i passivitet och har en härlig arbetsmotor. Har spontana upptag med ett mjukt grepp och snabba inlevereringar. Det Dallas behöver utveckla och bli bättre på är att allt ska levereras i hand och att bli mindre påverkad av störningar. Dallas är inte startad på jaktprov på grund av hans omognad men jag räknar med att det blir start till sommaren. Jag har alltid startat mina hanar i nbkl när det har varit kring 1 år, men Dallas visade tidigt att han behövde mer tid och därför har jag låtit honom ta tid så allt blir rätt från början.
Dallas i arbete!
Viltspår: Eftersom jag såg tidigt att jaktträningen fick ta små steg valde vi att träna annat istället och jag själv tycker att eftersök är kul och spännande och Dallas visade att han hade en fantastisk näsa så det blev eftersöksträning istället. Dallas är spårnoga och tar upp spår snabbt men kan ibland ha lite för hög hastighet när det blir för lätt. Dallas och flera av hans syskon spårade till sig GK i anlagsklass innan 2 års ålder.

Dallas är en mattehund som gärna ligger kring mina ben eller bredvid min huvudkudde i sängen. Har sin egen leksakslåda där han hämtar och lägger tillbaka saker som han annars går och bär på och kan somna sittandes bara någon kliar honom på huvudet. En lugn kille med en tydlig av och på knapp!

Stort TACK till Linda som lånar ut sin vackra och duktiga Dallas till oss!

Sammanfattningsvis så tror jag Fixa och Dallas kommer att passa varandra utmärkt, vilket förhoppningsvis resulterar i ett gäng både duktiga och snygga rasrepresentanter!