Tankar om Axas och Bonuz kommande kull;

Det vi förväntar oss av kombinationen är eleganta och vackra individer som mycket väl följer rasens standard! Arbetsmässigt så tror vi att valparna blir mycket arbetsvilliga o lättränade apportörer med de rätta retrieveregenskaperna.
En extra bonus är att vi förväntar oss både svarta o bruna valpar, eftersom både Axa o Bonuz bär på bruna anlag.
Pappa Bonuz härstammar från högklassiga arbetslinjer där också flera är utställningschampions o som dessutom innehar vinnartitlar.
Axas stamtavla består av idel snygga och duktiga individer! Axa härstammar från våran första kull där vi krönte stora framgångar både på utställning och på jaktprov.
Vi förväntar oss friska och sunda individer som ska göra bra ifrån sig både på utställning och på jaktprov.


Mer info om Bonuz;
Bakom Bonuz hittar vi en spännande stamtavla med högklassiga arbetslinjer där flera är utställningschampions som även har vinnartitlar.
Hans mamma Cleos stamtavla innehåller både flera jaktchampions och utställningschampions. Hennes mamma Flaps Vilja Visa var en mycket vacker och välkonstruerad tik. Hon blev Svensk utställningschampion och hade många utställningsvinster under sitt liv på såväl Club-shows, Flat-shows och Stora Stockholm.
När det gäller jakten så var hennes bästa resultat 3:e pris elitklass på jaktprov (B-prov) och flera fina resultat på FM bland annat vinst i veteranklass 2006. Bakom henne finner vi bl.a. den berömda hanen TJH S LCH SJCH Hinnared's Mutter som är mycket berömd över sina fina arbetsegenskaper.
Pappa till Cleo har vi själva använt och där vi blev mycket nöjda med valparna. Flera av dem bidrog till att vår tik SUCH SVCH Gunhills Silent Night erhöll Svenska Kennelklubbens bruksavelspris! En hane med otroligt stor arbetsvilja, kunde jobba hur länge som helst!
TJH S LCH SJCH Hinnared's Mutter
På pappasidan hittar vi Zlatan, SVCH Comics Blue Score. Zlatan har en mycket välmeriterad stamtavla bakom sig.
Svenska-, Finska- och Världsvinnare hittar man i hans stamtavla. Men även duktiga hundar såsom INTUCH NORDUCH FINUCH SVCH Comics Blue Charm som blivit Årets Flat två gånger! Hon har även erhållit Svenska Kennelklubbens Bruksavelspris för sina duktiga avkommor!
INTUCH NORDUCH FINUCH SVCH Comics Blue Charm
Bonuz
Bonuz är en elegant hane. Har ett mycket vackert huvud med bra uttryck och mörka ögon. Lång vacker hals. Bra vinklar både fram och bak, har ett brett bakställ och rör sig bra runt om med långa vägvinnande steg.
Bonuz
Arbestmässigt så är hans största styrka följsamhet o vilthantering.
Mycket spontan på vilt, mycket följsam och lyhörd, mjuk mun med mycket bra inlevereringar o avlämningar. Hans sämsta sida på jakten är markeringar, så det får vi jobba lite extra på. En hund lite åt det mjukare hållet vilket vi tror kan passa perfekt på Axa då hennes självständighet kan ta överhanden.

Han är en väldigt go o kramig hund. Lätthanterlig i alla lägen. Funkar väldigt bra med valpar o har inga problem med andra hanhundar. Väldigt snäll o leksam med alla. Han är kennelns busiga lekfarbror!
Bonuz vackra huvud!

Mer info om Axa;
Axas stamtavla består av idel snygga och duktiga individer. Hon härstammar från vår första kull, där vi hade stor framgång både på utställning och jaktligt.
SE UCH Lustans Active Charmer, finns i 4:e led bakom Axa.
Axa kommer från en jämn kull utseendemässigt. Tre har hunnit bli champions och fler kan det bli.
Vi är också nöjda med kullen arbetsmässigt. Flera av hennes syskon har erhållit bra priser på jaktprov, 2st har motsvarande 1:a Nkl utomlands och 1st har 1:a Nkl i Sverige och förväntas starta i Ökl 2013. Ytterligare 1st förväntar vi oss start utav i Nkl.
Eleganta Axa!
Axa är en elegant och vacker tik! Hennes styrka är att hon är mycket välkonstruerad som visar sig i hennes rörelser i form av långa spänstiga och vägvinnande steg. Inte ofta man ser en sådan bra front på en flat idag, hennes mor har lika bra. Hennes vackra huvud tror jag hon ärvt av sin mor, som också har ett otroligt vackert huvud och utryck. Gissa om de kan linda en runt lillfingret när de blinkar med sina bruna vackra ögon!
Axa med sitt vackra huvud!
Arbetsmässigt så har hon en härlig arbetslust och en mycket god viltfinnare. Fungerar bra på de flesta disciplinerna, men behöver förbättra inleveranser och avlämningar för att nå högre pris på jaktprov. Katarina jagar även praktiskt med henne och tillsammans med deras Vorstrar har hon varit på många ripjakter, där hon fungerar utmärkt.
Axa hämtar en and i vatten!
Här kommer en augustibild från jakt vid Övre Skärvagen, och en oktober eller novemberbild från jakt på Flatruet. Ibland är jakten inte så glamorös så att man får apportera ripor i rad, nä ibland får man agera sittpall också... och långa promenader blir det! /Katarina

Axa på jakt på fjället med matte Katarina!
Oftast så är det bara väntan som gäller på jakten o ibland får man agera som stol åt jaktkompisen! :)
Lyckad ripjakt!

Det vi förväntar oss i denna kull är friska individer med stor arbetskapasitet! Eftersom båda har föräldrar som är bruna så förväntar vi oss både svarta o bruna valpar.

Vill ni läsa mer om båda dessa hundar och se fler bilder klicka på deras namn;
Lustans Top Secret
SE U(u)CH Lustans Double Exotic