Svart hane/Black male

SE JV-15 SE UCH J Lustans Where Eagles Dare
(SE20235/2014)
"Hector"

Hector BISjakt-2Hector BISvet-1
20170806 SE U(u)CH
20150516

e./Sire SE VCH SE U(U)CH EE CH C.I.E. NO UCH Black Mica's For Those Who Dare
u./Dame HE VW-18 SE UCH NO VCH SE VCH J Lustans Camelons Saphira


Född/Born 2014-02-05

Stamtavla/Pedigree

HD/Hips: A
ED: u.a (0)
Ögon/Eyes: 180119 u.a/clear

Syskon/Brothers and sisters

Utställning/Show: Flera BIM & BIR-valp, BIS-2 SKK, EXC i Junkl. 1:a Kkl. CK, Svensk Juniorvinnare 2015, 3Cert=Svensk utställningschampion, BIM, Cacib, Flera BIS veteranvinster, V-CACIB i Sverige/Several BOS and BOB puppy, 2:nd in Best In Show in Puppy class, EXC and 1:st place in Junior class with champion quality award, Swedish Junior Winner 2015, BOS, Cacib, Swedish Showchampion
Jakt/Fieldtest: 1Nkl, 3Ökl
WT: Flatmästerskapet 2017 Nkl 11+18+17+17+17
Övrigt: Ingick i gruppen som blev Best In Show Avelsgrupp på Svensk Vinnarutställning 2015 med pappa "Toby"
SE U(u)CH SE VCH Black Mica's For Those Who Dare.
Vann en stor fin jaktklass 2019 på Stora Stockholms vinnarutställning, Marie Carlsson domare. Ingick även i den BIR vinnande avelsgruppen med mamma Safir.

Mer om Hector;
Hektor är en go mysig kille som det inte finns något ont i. Han är lättsam och lättlärd. Han tror dock fortfarande att han är en knähund. Vet precis hur han ska göra för att få mig att vekna, det är bara att titta på matte med sina vackra mörka ögon så är det kört. Han är ett bra föredöme för de andra tre hanarna vi har i huset. Är väldigt snäll mot de yngre vill gärna leka och busa.

Utseende;
Han är medelstor hane. Har ett mycket vackert ädelt huvud med ett utmärkt uttryck och väldigt mörka ögon. Bra vinklar både fram och bak, har ett brett bakställ och rör sig bra runt om. Passande benstomme och bra tassar. Mycket päls!
Gått väldigt bra för rasspecialister vann en stor jaktklass med CK där flera champions ingick på Stora Stockholm 2019. Var kvar i första utgallringen i bästa hane då 7st hundar var kvar, åkte ut som sista hund alltså 5Bhkl. Blev placerad 4:a i Chkl med CK på Flatklubben Clubshow 2019 för domare Sarah Whittaker.


Arbetsmässigt;
Funkar bra jaktligt! Mycket spontan på allt vilt, mycket följsam och lyhörd, mjuk fin mun med mycket snabba inlevereringar och bra avlämningar. Hans styrka är söket och markeringar. Behöver tränas mer på dirigeringar för att nå högre pris i Ökl.
Startade honom 2017 i Umeå och han genomförde alla delar, men lite väl omständiga dirigeringar både på land o vatten gjorde att han fick ett 3:e pris. Är åt det hetare hållet, dock ej lika het som sin mor Safira.
2018 hann vi bara starta två gånger. Vi startade på lördag i Lit där han inte alls var med på noterna. Kunde helt plötsligt inte gå fot eller dirigeras. Alla markeringar samt sök gjorde han bra, men gick helt ur hand på vattendirigeringen så då var 0:an ett faktum.
På söndag var det betydligt svårare prov, så jag vet inte om det var detta som fick honom att skärpa sig. Gick kanonbra på allt och låg på en 1:a när bara dubbelmarkeringen på vattnet var kvar. När sista anden skulle in så får han vatten i örat när han hoppar i. Förstår då att det blir svårt att inte få honom att skaka sig när han kommer i land. Vilket sker och skinnet lossnar på anden och därmed noll pris. Det kallar jag maximal otur. Hade inte anden varit som en dränkt katt kanske den hållit trots skakning.
År 2019 gick inte som vi tänkt. Hector har inte varit sig lik under året. Han har varit okoncentrerad på både träning och prov. Tror vi kommit på en liten kollisionskurs han och jag. Fick ändå avsluta sista provet bra. Där var han tyst, gick fot bra, okej sök, okej dirigeringar men som kunde gjorts bättre, okej avlämningar. Fick då i alla fall ett 3:epris. Detta positiva avslut gör att jag satsar ett år till på honom trots att ungdomarna behöver den tiden. Så funkar träningen bättre under 2020 så kommer jag att starta honom.

Galleri;

Hector och Maria BISvet-3 Sunne 2022

Hector med sina döttrar. Leexii till vänster och Fly till höger.

Hector BISjakt-2

Hector BIS-2 Jakt


Thomas och Hector vinner en stor jaktklass med CK där flera champions ingick på Stora Stockholm 2019. Var kvar i första utgallringen i bästa hane då 7st hundar var kvar, åkte ut som sista hund alltså 5Bhkl.

Hector BIS jaktmeriterade SSRK Härnösand 2017

Kelly BIR veteran, Dixie (syster till Hector) R-cert, Hector Cert och Cacib Högbo 2016

20150404
Anna och Hector Svensk Juniorvinnare 2015

Bilder från Svensk vinnar utställning 2015 då Hector blev Svensk Juniorvinnare!


Best In Show Avelsgrupp på Svensk Vinnarutställning 2015 med pappa "Toby" SE U(u)CH SE VCH Black Mica's For Those Who Dare (Hector 2:a från höger)
Avelsgrupp på Svensk Vinnarutställning 2015 med pappa "Toby"
SE U(u)CH SE VCH Black Mica's For Those Who Dare (Hector 2:a från höger)

Hector på utställningen Puppy of the Year 2015, fick med sig hem en mycket vacker rosett! En av två flattar som kvalificerade sig till denna utställningen. Den andra flatten var en tikvalp efter våran Stella Lustans Jubilee Tangency.

20141110

20141110
20141110

Best in Show 2:a valpklass II


.