Tankar om Zkojjas och Suddens kommande kull;

Med denna kombination förväntar vi oss att avkommorna framförallt ska bli duktiga apportörer med de rätta retrieveregenskaperna.
Utseendemässigt tror jag avkommorna mycket väl kommer att motsvara rasens rasstandard!

Zkojja härstammar från en av våra mest framgångsrika avelstikar arbetsmässigt o Sudden stamtavla rymmer idel duktiga och snygga rasrepresentanter!
Så vi förväntar oss friska och sunda individer som ska göra bra ifrån sig både på jaktprov och i utställningsringen.

Mer info om Zkojja;

Hon kommer från en kombination som trots 0% i inavelsgrad gav mycket jämna avkommor utseendemässigt. De som gått bäst hittills är hennes bror Lakriz som fått CERT, Nizze som har R-CERT o Zäta har fått CK.
Men den största förtjänsten hittar vi på arbetssidan!
Stor arbetslust, snabba upptag o snabba inlevereringar är det som genomsyrar kullen.
Fyra har kommit till start på jaktprov o en är redan uppe i elitklass, två har pris i Ökl o Zkojja själv har 1:a i Nkl.

Om vi tittar lite närmare i hennes 3-gen stamtavla finns inte mindre tre hundar som fått Svenska Kennelklubbens Bruksavelspris för deras duktiga avkommor! Men vi hittar också en hel drös med utställningschampions i stamtavlan, så hon brås på både snygga o duktiga individer!
Zkojja är tik med mycket stor arbetsvilja! Snabba upptag med snabba inlevereringar. Fint o mjukt apportgrepp, spontana upptag.

Husse har koncentrerat deras arbete på viltspår där de gjort strålande resultat! Hon har hunnit med att bli både Svensk o Norsk viltspårschampion. Flera av proven med HP dessutom!

Hon är en välkonstruerad tik med bra förbröst. Har ett bra huvud, något ljusa ögon, mycket bra front. Välvinklad både fram och bak. Rör sig bra runt om. Är mycket sparsamt utställd, men kommer att matchas på utställning efter mammaledigheten 2014


Mer info om Sudden;

Exteriört så har han ett mycket vackert linjerat huvud o uttryck! Mörka vackra ögon, mycket päls, lång hals. Bra vinklad fram o bak, rör sig bra runt om med bra steglängd. Är en medelstor hane.Arbetsmässigt så är han en hane med mycket motor, spontana apporteringar med mjuk mun. Har en 3:a i Ökl på jaktprov.

Han härstammar från våran stamtik, NO UCH LPI Gunhills Cirkusprinsessan som krönte många fina framgångar på utställning. Hans mor kommer från en mycket lyckad kombination mellan SE UCH Lustans Ambitious Bird Capture "Bengan" o NORDUCH INTUCH Karlavagnens Loretta-De-Hedd. I den kullen är det inte mindre än 3st som fått cert varav en blivit champion, förutom dessa är det två som fått CK. 5st är jaktmeriterade varav 3st fått pris i Ökl.
På pappasidan hittar vi den vinstrika Collin,
NUCH och SE U(u)CH NordV-o7 Branchalwood Aylancoll, som härstammar från Skottlands mest kända och framgångsrika linjer från Branchalwoods kennel . Så hans stamtavla rymmer idel duktiga och snygga rasrepresentanter!

Tack Gunilla för att vi får använda Sudden! Vi anser att de kompletterar varandra utmärkt o tror att det blir en kanonkombination!