Tankar om Jubilee kullen!
e./sire SE UCH SE VCH Lustans Slight Dizzel
u./dame Red Mountain's Capture By Lustan


Med denna kombination får vi nu chansen att äntligen förena våra två olika kennel-linjer. Detta har varit målet länge så det ska bli så spännande!

Eftersom valparnas stamtavla är fylld av så många härliga rasrepresentanter så förväntar vi oss att valparna blir lätttränade apportörer med de rätta retrieveregenskaperna. Vi tror också att deras extriör mycket väl kommer att motsvara rasens standard. Även i denna kull hoppas vi på många blivande championämnen på såväl utställning som jakt.

I 3generations-stamtavlan har 11st av 14st pris i öppenklass på jaktprov, de övriga har 1Ukl el. Nkl. 10st av 14st är utställningschampions o alla de övriga har minst ett CERT i bagaget, utom en som "bara" har CK!

Mer info;
Dizzel
kommer från en kull som vi är mycket nöjda med både jaktligt o utseendemässigt. 4st är startad på jaktprov varav Dizzel o Misty tävlar i elitklass och Nova o Mixa i öppenklassen. Bonnie har nåt stora framgångar inom bruksidan. De övriga i kullen blev "sällskapshundar".

Är mycket nöjd med hur Dizzel utvecklats och det ska bli så spännande att starta honom i år i elitklassen. Målet är naturligtvis ett jaktchampionat!
Han har mycket mjuka apportgrepp, snabba inlevereringar, mycket spontana upptag, bra viltfinnare, mycket bra avlämningar, bra fotgående, tyst i passivitet. Väldigt lättlärd. Hans styrka ligger i att han är otroligt stark i söket, det ser alltid så lätt ut, samtidigt som han är väldigt lättstyrd.
Är också mycket nöjd med honom utseendemässigt. Han är en reslig hane med ett vackert huvud som har ett vackert uttryck, mörka ögon, brett och bra bakställ, rör sig bra, korrekt bett, bra med päls.

Han är en mycket trevlig och lättsam hane. En kramgo hund som har mycket spring i benen, men vill gärna ha koll på husse och matte vid promenaderna. Finns inget ont i den grabben, alltid snäll och trevlig mot andra hundar.
Hans mor SE U(u)CH SEVCH LP I Lustans Midwinter Night-Light är vi också mycket nöjd med både arbetsmässigt och utseendemässigt. Hon startade 8år gammal på jaktprov och var även vinnare av Lustansmästaren både 2009 och 2010 så än är det full fart på damen! Dizzels mormor SE UCH SE VCH Gunhills Silent Night, som lämnat efter sig otroligt duktiga avkommor, har blivit tilldelat Svenska Kennelklubbens Bruksavelspris. På pappa sidan finner vi också flera duktiga och snygga individer bla. INTUCH NORDUCH FINUCH Comics Blue Charm som också blivit tilldelad Svenska Kennelklubbens Bruksavelspris och blivit Årets Flat.
Så han har det han brås på!

Troya kommer från en mycket framgångsrik kull där fem stycken tävlar i öppenklassen på jaktprov, tre av dessa har dessutom CERT! Vi är mycket nöjda med den kullen efter våran hane SE UCH Lustans Ambitious Bird Capture.

Troya är lika go som sin far! Vill gärna kramas och ställer gärna upp på att sova i sängen när matte tycker det är kallt. En trevlig och lättlärd tik som finner sig i allt.

Jaktligt så är hon en begåvad tik. Tog sin 1:a i Ukl på sin andra start, var duktigare på provet än hon varit hemma på träning.
Är mycket spontan på vilt, snabb ut och ännu snabbare in, tyst i passivitet och duktig viltfinnare. Hon startade första gången hösten 2007 i öppenklass och fixade 1:a redan på första start! Hon är en tik som kan koppla av, men samtidigt pigg på det mesta. En mycket rolig hund att jobba med gör alltid sitt bästa!
Hennes styrka är söket och markeringar, är lite för självständig i dirigeringarna kan bättre själv tror hon. :)

Utseendemässigt så är hennes största förtjänst hennes vackra huvud! Hon är en elegant tik med mörka ögon, kraftig benstomme med bra tassar, bra vinklad både fram och bak, snygg topline, bra förbröst, rör sig trångt bak men väldigt vägvingande och bra från sidan.

Hennes far SE UCH Lustans Ambitious Bird Capture hade stora framgångar i utställningsringen och var en väldigt behaglig hane. En lättsam och lättlärd hane som alltid var vid min sida. Var även han duktig jakligt.
Hennes framgångrika mor NORDUCH INTUCH Karlavagnens Loretta-De-Hedd har haft en enastående utställningskarriär med flera BIR, BIG- & BIS-placeringar.

Troya har en kull sen förut "Double-kullen" som gått väldigt bra hittills! Två valpar är exporterad till Tjeckien och dessa har krönt många framgångar på utställning och har även gått bra på jakten. Hemma i Sverige tränas ytterligare tre inför jaktprov varav en hunnit få pris. Vi förväntar oss att dessa kommer att gå bra år 2011