<%@LANGUAGE="JAVASCRIPT" CODEPAGE="1252"%> Untitled Document

Tankar om Safir och Prince kommande kull;

I denna kombination förväntar vi oss vackra välkonstruerade individer med vackra ädla huvuden! Vi tror att avkommorna kommer att bli arbetsvilliga och lättränade apportörer med de rätta retrieveregenskaperna.

Pappa Prince härstammar från Svenska och Norska framgångrika vinnare på utställning.

Bl.a. den vackra bruna tiken SE V-01 SE U(U)CH SE V-05 FI UCH Black Mica's Don't Quench The Fire, IFI V-02 FI UCH NORD UCH INT UCH Inkwells Named Shadow och välgående och fina SE U(U)CH DK V-11 EUW-11 EUW-13 NORD V-13 Caci's She Is Shining.
Mamma Safir härstammar från en av våra mest framgångsrika avelstikar arbetsmässigt. Hon har även Skottlands mest kända och framgångsrika linjer bakom sig. På hennes fars sida hittar vi mycket välmeriterade och intressanta linjer. Bland annat Holländska linjer från Swallowsflight, Steelriver från Skottland och inte minst framgångsrika och vackra ICh, CZ Ch., PL Ch., SR Ch., PL JCh., SK JCh.,KVSRK-03, VSR-03 a 07, VSV-04 a 06, KVRKCZ-08
Aura ze Soutockého luhu från Tjeckien.

Vi förväntar oss friska och sunda individer som ska göra bra ifrån sig både på utställning och på jaktprov!


Mer om Prince;

Prince köpte mitt hjärta redan 2014 då jag såg honom bli BIR i Rättvik. Tänkte direkt att den hanen måste jag bara få använda på nån av våra tikar.
Har träffat och sett flera utav hans fina avkommor och även haft nöjet att få se och träffa flera av hans fina syskon.
Prince vackra huvud!
Prince är en väldigt vacker och rätt konstruerad hane rakt igenom. Rör sig med ett långt vägvinnande steg, stark rygg. Vackert huvud med bra uttryck.
Gått väldigt bra på utställning, trots att han ännu bara är tre år, och förutom sitt utställningschampionat har han tre vinnartitlar.
Prince apporterar i full fart!
Jaktligt har Prince en tydlig av och på knapp som jag tror kan behövas på Safir!

Ann's egna ord om Prince;
Han är en kille som fastnade i mitt hjärta direkt då han var 5 veckor gammal. Helt spontan apportör på allt redan som valp, älskar att lämna av oavsett vad det är han har, varit lättränad och är helt igenom tyst i jobb passivitet och väntan. Han ligger gärna i passivitet och väntar.
Han är inte klar för öppenklass än behöver träna lite mer på dirigeringar, hans svaghet är att han vill göra rätt och vara till lags lite för mycket och vid dirigeringarna behöver han få mer självförtroende och lita på mig. Jätte duktig markör och söket likaså.
Socialt är han väldigt glad och busig!
SE V-01 SE U(U)CH SE V-05 FI UCH Black Mica's Don't Quench The Fire
IFI V-02 FI UCH NORD UCH INT UCH Inkwells Named Shadow
Har många både fina och duktiga hundar i sin stamtavla som jag är mäkta imponerad utav! Förutom de snygga föräldradjuren så måste jag få nämna SE V-01 SE U(U)CH SE V-05 FI UCH Black Mica's Don't Quench The Fire, FI V-02 FI UCH NORD UCH INT UCH Inkwells Named Shadow, NORD V-96 DK UCH NORD UCH INT UCH Almanza Heaven Or Hell och FI V-95 SE V-95 NO V-93 SE V-92 INT&NORD UCH SE JCH Almanza Emergency Brake som dessutom blev Svensk jaktchampion.
Pappa till Prince; SE U(u)CH SE VCH Black Mica's For Those Who Dare
Pappa Toby är en lättsam, okomplicerad och trevlig hane! Han älskar att apportera och har ett fint och mjukt grepp. Han har alltid varit otroligt spontan på alla slags viltslag han erbjudits. Toby är fast och tyst vid skott.
Exteriört är han en stark, stram och ganska kompakt hane av utmärkt storlek. Vackert huvud med mörka ögon och vänligt uttryck. Stark rygg och ett härligt välvinklat bakställ, utmärkt kors som avslutas med en ständigt viftande svans. Rör sig med mycket bra steglängd.
Mamma till Prince; EUW-13 FinV-13 DKV-12 NV-12 C.I.B CH SEU(U)CH NOUCH FIUCH NORDUCH Caci's She Is Shining
Mamma Mimmi är en otroligt vacker och välgående tik, rör sig bra runt om! Vackert huvud med bra uttryck, bra vinklar runt om. Förutom sin långa championtitel har ett flertal vinnartitlar.
Är också en duktig arbetshund, har en 1:a i Nkl på jaktprov.
Ann äger även Mimmi så här kommer hennes beskrivning av henne;
Mimmi är en stark tik mentalt med ett enormt självförtroende och en trygghet som är underbar.
Hon är en hund som ger 100 % oavsett om det gäller utställning jaktträning eller att ta hand om valpar.
Arbetsmässigt en jätte fin markör och jobbar på tills allt är funnet. Bra fart och fin med vilt. En duktig sökhund och tar signaler och dirigering bra däremot tyvärr inte startad i öppen mer än en gång. Allt gick bra då förutom dirigeringarna som vi då inte hade kommit så långt med.
Prince Nordisk Juniorvinnare!
Prince stamtavla!
Stort tack till Ann för att vi får låna duktiga och fina Prince till våran tik Safir!

Mer om Safir;
Safirs vackra huvud! Safir!
Är mycket nöjd med henne jaktligt! Följsam men har ändå lätt för att jobba självständigt. Spontan på vilt, mjukt och bra grepp. Hennes styrka är söket och hennes självständiga arbete.
Startades första gången i Nkl 2012 och fick ett bra pris direkt! 2:a pris blev det och hade sista fågeln kommit in från söket hade 1:an suttit där på en gång! Men hon fick sin 1:a på sin andra start istället. Hon gjorde allt som skulle göras och 1:an var ett faktum. 2014 startades hon tre gånger i Ökl, första start 3Ökl, andra 1Ökl och tredje 1ÖKl, på tre starter klev hon alltså upp i elitklass! Startade henne i elitklass 2015 men hade ej hunnit träna henne så mycket som det behövs för att nå pris i den klassen, hennes dirigeringar måste förbättras avsevärt först.

Hon är en mycket vacker och elegant tik med ett mycket vackert huvud med bra uttryck och mörka ögon, mycket päls, bra kors benstomme och tassar. Något trång bak, bra vinklar både fram o bak. Rör sig mycket bra från sidan med långa vägvinnande steg. Välkonstruerad!

Bakom Safir på mammasidan hittar vi många duktiga och vackra individer. Bl.a. så finns våran framgångsrika avelstik SE UCH SE VCH Gunhills Silent Night i tredje led bakom Safir, hon har erhållit Svenska Kennelklubbens Bruksavelspris för sina duktiga avkommor.
SE UCH SE VCH Gunhills Silent Night
SE VCH Lustans Camelons Sprite
Safirs mor, SE VCH Lustans Camelons Sprite, är en vacker tik, som vi också är nöjda med arbetsmässigt. Hon har 2:a i öppenklass. Hon kommer från Sprite-kullen där flera är viltspårschampion och flera har också CK på utställning och jaktmeriter. Där hittar vi Skottlands mest kända och framgångsrika linjer från Branchalwoods kennel.

Safirs pappa är våran import som kommer från Tjeckien. Var mycket nöjd med honom mentalt och arbetsmässigt, mycket stabil hund med en otrolig arbetslust. Mycket bra och mjukt apportgrepp. Har en 2:a i Ökl på jaktprov. En mycket trevlig och go hund. Bakom honom så finner vi framgångsrika hundar från Holland/Swallowsflight och även här finns framgångsrika linjer från Skottland.

Så hennes stamtavla rymmer idel duktiga och snygga rasrepresentanter!
Safirs stamtavla!

ICh, CZ Ch., PL Ch., SR Ch., PL JCh., SK JCh.,KVSRK-03, VSR-03 a 07, VSV-04 a 06, KVRKCZ-08
Aura ze Soutockého luhu, farmor till Safir.


Safir kommer från en kull med 6st valpar. Arbetsmässigt så är alla åt det hetare hållet och mycket arbetsvilliga. En har hunnit bli viltspårschampion, 2st har cert o 2st har fått CK och R.cert på utställning och flera jakt tränar, Camelon-kullen .

Safir har en kull sen tidigare med Toby som vi är väldigt nöjda med. Vi behöll en hane och en tik ur den kullen. Har hunnit starta båda på jaktprov, båda fått 3:e pris trots minimal träning, och båda har gått bra på utställning. Hector fått cert, blev Juniorvinnare 2015 och Dixie R-cert, blev en otroligt bra och jämn kull. Hade kunnat behålla vilken som helst i kullen.