<%@LANGUAGE="JAVASCRIPT" CODEPAGE="1252"%> Untitled Document

Tankar om Safir och Dexters kommande kull;

Vi förväntar oss att med denna kombination få fram mycket vackra välkonstruerade individer med ädla huvuden och med de rätta uttrycken!
Både Safir och Dexter har höga meriter både på jaktprov och utställning samt viltspår. Vilket visar att det fortfarande finns hopp för oss som vill hålla på både med utställning och jakt!
Safir har alltid högsta växeln i när hon jobbar, vi hoppas att Dexter för in en något mer balanserad nyans.

Mamma Safir härstammar från en av våra mest framgångsrika avelstikar arbetsmässigt. Hon har även Skottlands mest kända och framgångsrika linjer bakom sig. På hennes fars sida hittar vi mycket välmeriterade och intressanta linjer. Bland annat Holländska linjer från Swallowsflight och Steelriver från Skottland.
Pappa Dexter härstammar från både Norska, Svenska och Engelska framgångsrika vinnare på utställning. Flera av dem med bra jaktmeriter dessutom!


Vi förväntar oss friska och sunda individer som kommer att göra mycket bra ifrån sig på jaktprov och utställning!

Mer om Dexter;


Dexter har jag haft nöjet att följa i många år. Har fått se honom både på utställningar och på jaktprov. Har dessutom haft äran att få döma honom på utställning.
En vacker trevlig herre som jag länge velat använda på någon av våra tikar, men nu äntligen blev det av!
Jaktligt har Dexter en tydlig av och på knapp som jag tror kan behövas på Safir! En duktig markör och väldigt styrbar på dirigering, fin mjuk mun och tyst i passivitet!

Mattes ord om Dexters exteriör;
Exteriört är Dexter en flott, linjeskön kille som är sund och välbyggd rakt igenom. Dexter har ett vackert välskuret huvud med fint uttryck och strama, korrekt placerade ögon. Lång och välansatt hals, väl tillbakalagd skuldra, välvinklat framställ med utmärkt förbröst, stark rygg, bra kors och välvinklat bakställ med utmärkta tassar och härlig pälskvalitet. Rörelserna är sunda, strama och vägvinnande med rejält påskjut.

Mattes ord om Dexter arbetsmässigt;
Arbetsmässigt är Dexter en mycket följsam och lyhörd kille som alltid vill göra rätt. Han ger ett balanserat intryck i jaktarbete. Har en jättefin förmåga att koppla av i passivitet såväl vid vid min sida som uppbunden, i arbete jobbar han i bra fart. Utmärkt markör, fantastisk styrbarhet och fin fokuseringsförmåga. Har ett mjukt grepp och jättefina avlämningar.
Och nästan roligast av allt, vi har fått vara med på riktig jakt på såväl gäss, änder och duvor!

Fina och duktiga SE VCH LPI SE UCH FI UCH Comics Raindrop in Blue mamma till Dexter.
Pappa till Dexter C.I.E C.I.B NUCH SUCH DKCH NCH NJV-11
Fab Four's Feel The Wind har gett många fina och duktiga avkommor.

Har många både fina och duktiga hundar i sin stamtavla som jag är mäkta imponerad utav!
Stort tack till Karin för att vi får låna duktiga och fina Dexter till Safir!

Mer om Safir;
Safirs vackra huvud! Safir!
Är mycket nöjd med henne jaktligt! Följsam men har ändå lätt för att jobba självständigt. Spontan på vilt, mjukt och bra grepp. Hennes styrka är söket och hennes självständiga arbete.
Startades första gången i Nkl 2012 och fick ett bra pris direkt! 2:a pris blev det och hade sista fågeln kommit in från söket hade 1:an suttit där på en gång! Men hon fick sin 1:a på sin andra start istället. Hon gjorde allt som skulle göras och 1:an var ett faktum. 2014 startades hon tre gånger i Ökl, första start 3Ökl, andra 1Ökl och tredje 1ÖKl, på tre starter klev hon alltså upp i elitklass! Startade henne i elitklass 2015 men hade ej hunnit träna henne så mycket som det behövs för att nå pris i den klassen, hennes dirigeringar måste förbättras avsevärt först. 2017 startades hon i elitklass och hon fick då ett 3:e pris.

Hon är en mycket vacker och elegant tik med ett mycket vackert huvud med bra uttryck och mörka ögon, mycket päls, bra kors benstomme och tassar. Något trång bak, bra vinklar både fram o bak. Rör sig mycket bra från sidan med långa vägvinnande steg. Välkonstruerad!

Bakom Safir på mammasidan hittar vi många duktiga och vackra individer. Bl.a. så finns våran framgångsrika avelstik SE UCH SE VCH Gunhills Silent Night i tredje led bakom Safir, hon har erhållit Svenska Kennelklubbens Bruksavelspris för sina duktiga avkommor.
SE UCH SE VCH Gunhills Silent Night
SE VCH Lustans Camelons Sprite
Safirs mor, SE VCH Lustans Camelons Sprite, var en vacker tik, som vi också var nöjda med arbetsmässigt. Hon har 2:a i öppenklass på jaktprov. En tik som verkligen funkade bra på praktisk jakt, inga skadeskjutna fåglar undkom denna dam. Hon kommer från Sprite-kullen där flera är viltspårschampion och flera har också CK på utställning och jaktmeriter. Där hittar vi Skottlands mest kända och framgångsrika linjer från Branchalwoods kennel.

Safirs pappa är våran import som kommer från Tjeckien. Var mycket nöjd med honom mentalt och arbetsmässigt, mycket stabil hund med en otrolig arbetslust. Mycket bra och mjukt apportgrepp. Har en 2:a i Ökl på jaktprov. En mycket trevlig och go hund. Bakom honom så finner vi framgångsrika hundar från Holland/Swallowsflight och även här finns framgångsrika linjer från Skottland.

Så hennes stamtavla rymmer idel duktiga och snygga rasrepresentanter!

ICh, CZ Ch., PL Ch., SR Ch., PL JCh., SK JCh.,KVSRK-03, VSR-03 a 07, VSV-04 a 06, KVRKCZ-08
Aura ze Soutockého luhu, farmor till Safir.


Safir kommer från en kull med 6st valpar. Arbetsmässigt så är alla åt det hetare hållet och mycket arbetsvilliga. Två är utställningschampion, en har 1cert, flera har hunnit bli viltspårschampion och flera jakttränar, Camelon-kullen .

Safir har två kullar sen tidigare med Toby och Prince som vi är väldigt nöjda med. Vi behöll en hane och en tik ur den kullen från Tobykullen. Väldigt nöjda med dessa två! Hector är redan utställningschampion och har ett 3:e pris i ökl på jaktprov, blev också Svensk Juniorvinnare 2015 Dixie har fått cert och BIM och har ett 3:e pris i Nkl, blev en otroligt bra och jämn kull. Hade kunnat behålla vilken som helst i kullen.

I Prince kullen är de fortfarande väldigt unga men redan har flera av dem visat sig lovande både på utställning och arbetsmässigt! Där har vi sparat en tik på foder som verkar mycket lovande!