Tankar om Nica och Tenkrat's kommande kull;

Vi har beslutat att använda våran egen importerade hane, Eragon Black Brianta, på Nica denna gång. Tanken var först att vi skulle använda honom vid hennes nästa kull, men i sista stund har vi beslutat att använda honom redan nu istället.
På detta sätt så får vi återigen in mer Engelska och Holländska linjer tillsammans med våra linjer. Vi är ju otroligt nöjda med avkommorna som vi har efter honom sen tidigare!
Mamma Nica härstammar från en av våra mest framgångsrika avelstikar arbetsmässigt och på faderns sida hittar vi Englands mest kända och framgångsrika linjer, så det ska bli så kul att få bygga vidare på detta!
Känns återigen väldigt roligt att få göra en kombination där Branchalwoods mycket vackra flattar blir tongivande!
Vi tror att Tenkrat och Nica kommer att komplettera varandra utmärkt.
Våran förhoppning med denna kombination är att få fram linjesköna flattar med stor arbetslust!

GBCH Branchalwood Stroan
Denna framgångsrika hanhund återkommer i Nica's stamtavla i 4:e led samt bakom Tenkrat i 5:e led.


Mer om Tenkrat;
Tenkrat är en import från Tjeckien och är bla. efter framgångrika Engelska och Holländska linjer.
Vi har träffat både hans mor och far som har lämnat flera duktiga och snygga avkommor.
Hans mor, ICh. CZCh. PLCh. SKCh. SK & PL JCh Aura ze Soutockého luhu, är en av de finaste flattar jag någonsin sett. En otroligt välbyggd tik, med en otrolig utstrålning som gjorde att hon var en tik man inte kunde släppa ögonen ifrån. Välgående med långa vägvinnande steg, brett och bra bakställ, mycket väl vinklad både fram och bak. Men det bästa var hennes vackra huvud och uttryck.
Hans far, PLCh. CZCh Swallowsflight Jetblack Imposing, är också en väldigt vacker flatt. Även han hade ett otroligt bra huvud, ett brett och bra bakställ med långa vägvinnande steg. Bra storlek var det också på honom, en medelstor hane. Han i sin tur är efter den mycket vinstrika USA Ch. LUX Ch. NL Ch. SUCH Steelriver Could It Be Magic.
Båda föräldrarna till Tenkrat är mysiga och gosiga med bra temperament.

Tenkrat 2år.

Tenkrat är en högbent hane med rejäl benstomme med mkt fina tassar. Har ett fint maskulint huvud med mörka ögon och har ett bra uttryck. Korrekt bett. Något sluttande kors, bär sin svans ibland ngt över rygglinjen. Bra vinklad bak och rör sig bra runt om med bra steglängd.
Tenkrat på utställning.
Han är en spontan apportör, mjuk mun, ganska bra markör och är dirigerbar. Han är en stark sökhund med mycket bra näsa. Har snabba upptag och snabba inlevereringar. Tyst i passivitet.
Det ska bli mycket spännande att få träna honom mer inför öppenklassen o målet är att han ska ha minst en 1:a i Ökl år 2013.
Första start i Ökl fick han en 3:a. Fixade allt utom dubbelmarkeringarna där jag fick dirigera honom pluss några dåliga avlämningar gjorde att det blev en 3:a. Andra start blev det en 2:a o hade han klarat dubbelmarkeringen på vattnet så hade 1:an suttit där. Så sammanfattningsvis så har han funkat jättebra på sök o dirigeringar, men behöver tränas o bli bättre på markeringar.

Matte o Tenkrat på jaktprov!And hämtad på vattendirigering.
Tenkrat har två kullar sen tidigare, som vi är mycket nöjda med! Den första är hos oss o vi är mycket nöjda med resultatet hittills. Trevliga o arbetsvilliga individer där flera av dem också är mycket vackra. Tiken som vi behöll från den kombinationen har två cert o har 1:a i Nkl på jaktprov. Här kan ni läsa mer om den kullen Camelon-kullen!
Hans andra kull finns i Norge där två i kullen redan börjat skörda stora framgångar på jaktprov. Båda har flera 1:or i på jaktprov o blivit provbästa dessutom!Mer om Nica;
Lustans Miss Tecnica
Nica är en livlig och framåt tjej, gillar att springa mycket, mycket fort i skogen.
Är mycket nöjd med henne jaktligt. Hon har hög fart både ut o in, snabba upptag, lyhörd men åt det hetare hållet, är tyst vid passivitet, bra näsa.
Vi tränar henne inför öppenklassen och kommer ev. att starta henne i öppenklass under 2014.

Nica i arbete!

Hon är en mycket vacker och elegant tik med ett mycket vackert elegant huvud med bra uttryck och mörka ögon, bra med päls, bra kors benstomme och tassar. Något lång rygg. Mycket brett o bra bakställ. Rör sig mycket bra runt om.

Bakom Nica på mammasidan hittar vi många duktiga o vackra individer. Bl.a. så finns våran framgångsrika avelstik SE UCH SE VCH Gunhills Silent Night i tredje led bakom Nica, hon har erhållit Svenska Kennelklubbens Bruksavelspris för sina duktiga avkommor.

SE UCH SE VCH Gunhills Silent Night
Nicas mor, SE VCH Lustans Light Misty, är vi också otroligt nöjda med arbetsmässigt. Hon har 3st 1:or i elitklass. Hela den kullen blev väldigt framgångsrik jaktligt. Dizzel, Mistys bror, blev Årets Flat 2012 & 2011 (Sveriges mest framgångsrika flat på jakt o utställning under året!) samt vinnare Bonnie's VP (Sveriges mest framgångsrika flat på jakt o viltspår o utställning) och Misty själv vann Mardis Minne 2011 (Sveriges framgångsrikaste flat på jaktprov med minst CK på utställning) och året innan Bonnies VP och år 2012 vann hon Lady Trofén (Sveriges mest framgångsrika avelstik på jakt, viltspår o utställning).
SE VCH Lustans Light Misty
På pappasidan bakom Nica så hittar vi Englands mest kända och framgångsrika linjer från Branchalwoods kennel . Så hennes stamtavla rymmer idel duktiga och snygga rasrepresentanter!
NUCH och SE U(u)CH NordV-o7 Branchalwood Aylancoll

Nica kommer från en kull med 8st valpar, alla är höftledsröntgade med A höfter. 7st har även röntgad armbågarna och alla med u.a som resultat. Alla blev väldigt jämna utseendemässigt, det som framför allt genomsyrar hela kullen är deras vackra huvuden. Arbetsmässigt så är alla åt det hetare hållet och mycket arbetsvilliga. Hittills är det bara Nica som startat på jaktprov, hon fick 1:a i Nkl på första start. Blizz, som är en bror till henne, tränas och kommer att komma till start 2013. Några används också i praktisk jakt.