Tankar om Mistys och Titus kommande kull;

Att få förena de två tikar som vi anser är bland de bästa vi hittills fött upp, arbetsmässigt, är ett privilegium som vi verkligen ser fram emot! Närmare bestämt SE JCH SE UCH SE VCH Lustans Silent Gift som finns i 3:e led på Titus sida och mamma till de blivande valparna SE VCH Lustans Light Misty!
SE JCH SE UCH SE VCH Lustans Silent Gift
"Lycka"!
SE VCH Lustans Light Misty!
Denna blivande kulls stamtavla är dessutom fylld av många härliga rasrepresentanter, så vi förväntar oss att valparna blir lättränade apportörer med de rätta retrieveregenskaperna. Vi tror också att deras extriör mycket väl kommer att motsvara rasens standard. Även i denna kull hoppas vi på många blivande championämnen på såväl jakt som utställning.
I 3generations-stamtavlan har inte mindre än 6st av 14st pris i elitklass varav 4st har 1:a i Ekl. 2st har pris i öppenklass på jaktprov, de övriga har 1Ukl el.1Nkl. Så samtliga i stamtavlan har höga jaktmeriter!
8st av 14st är utställningschampions, 3st har minst ett CERT i bagaget och de övriga tre har"bara" CK! Så stamtavlan rymmer idel duktiga och snygga rasrepresentanter!

Misty in action!
Misty
kommer från en kull med många trevliga individer. Totalt sett det som genomsyrar kullen är viljan att vara till lags. 4st är jaktmeriterade och har som bästa resultat, 3*1:a Ekl, 2:a Ekl, 3Ökl, 1Nkl.
Hennes mor, SE U(u)CH SE VCH LP I Lustans Midwinter Night-Light, är mycket lättsam och trevlig tik. Hon har ett bra sök och är otroligt följsam. Lätt att anpassa sig var hon än befinner sig. Foxy är väldigt lik sin mor SE VCH SE UCH Gunhills Silent Night, som för övrigt erhållit Svenska Kennelklubbens Bruksavelspris för sina duktiga avkommor!
Pappan, SU(u)CH Comics Fiction Charm, är också en mycket trevlig hund. Han har en mycket välmeriterad stamtavla där flera individer gått bra både på jaktprov och utställning. Både hans mor och morfar har erhållit Svenska Kennelklubbens Bruksavelspris för sina duktiga avkommor!

Misty själv är en tik med mycket jakt och fart i, har en otrolig följsamhet och är mycket lyhörd, är lugn och harmonisk i passivitet, mjuk mun. Hon är en tik som jag är mycket imponerad av arbetsmässigt. Under 2011 tog hon 3*1:a pris i elitklass på jakprov, så nu fattas bara att hon ska klara den praktiska jakten så är hon jaktchampion! Har fungerat bra på de jakter Håkan och Maria varit iväg på där hon fått prova på att apportera and, ripa, rapphöns och vildkaniner. Hon har vunnit ett vandringspris på FRK, Bonnies VP år 2010 och blev samma år 2:a på Årets Flat!

Utseendemässigt är hon tik med mycket vackert huvud med ett bra uttryck, något ljusa ögon, bra ben och tassar, brett och bra bakställ, kunde haft ett bättre förbröst, något rak i fronten, rör sig bra. Har som bäst på utställning Cert och 2:a Bästa tik.

Titus in action!
Titus
är en vacker linjerad hane med vackert huvud och uttryck! Har mycket päls o är välkonstruerad runt om, rör sig med bra driv o spänst. Är mycket sparsamt utställd, men vi är helt övertygad om att skulle han ställas ut mer så skulle han utan tvekan kunna ta cert!
Arbetsmässigt är han en hund med mycket motor, men kan verkligen koppla av när det behövs. Han styrka är hans följsamhet som han visar vid alla dirigeringsmoment.
Mattes egna ord om honom;
"Han är verkligen en toppenhund, man kan alltid lita på honom. Jag har som ambition för 2012 att han ska bli godkänd Kkl A-prov och ta pris i Ökl.
Han används ju även en hel del i praktisk jakt, husse har tagit med honom många gånger med bössan och han sköter sig strålande vid fötterna, tyst och lugn. Otaliga a- provs situationer har han varit med om där han fungerar utmärkt! Flatmästerskapet var en höjdare då han skötte sig så bra att han gick till final bland öppenklasshundarna och blev till slut 4:a totalt."

I Titus 3-gen stamtavla hittar vi inte mindre än 6st som har erhållit Svenska Kennelklubbens Bruksavelspris! Flera har bla. blivit Årets Flat. Hans mormor SE JCH SE UCH SE VCH Lustans Silent Gift blev historisk när hon var den första flatten att vinna 4st vandringspris på FRK inom samma år, Årets Flat, Mardis Minne, Bonnies VP och Lady Trofén. Både hans mormorsfar och mormors farfar har också bla. blivit Årets Flat, så det verkar kunna gå i arv. :)
Han far Red Mountain's Flying Quail var en mycket duktig och trevlig hane. Bakom honom finns många duktiga och snygga hundar. Nämnas bör SUCH Micawbers Silverground Carpet Flyer som finns bakom många framgångsrika hundar, samt NORDUCH INTUCH Karlavagnens Loretta-De-Hedd som var en otroligt vacker tik. Vi har bla. en dotter efter henne som vi är otroligt nöjda med.
Mamma Jessie är en underbart lättsam tik som vi knappt märker av. Hennes styrka på jakten är hennes viltfinnar förmåga och styrbarhet. Hom har ju gått i pension nu, men om vi råkar tappa bort en dummy så är det henne vi skickar ut och hon sviker oss aldrig.

Tack Maria, att vi får använda honom till det vi tror kommer att bli en kanonkombination!