Svart tik med bruna anlag/Black bitch carrying brown
20110322-20191024

Lustans Shiny Gold Charisma
"Fixa"
November 2014

e./Sire Red Mountain's Capture a Calm
u./Dame SE VCH Lustans Kahlúa Black Charisma
Född/Born 20110322

Stamtavla/Pedigree

syskon/brothers and sisters

HD/Hips: B
ED: u.a/0
Ögon/eyes: 20140918 u.a/clear

Meriter/Qualifications;

Utställning/Show: EXC, 2Kkl jaktklass/EXC and in 2:nd place in Working class

Jakt/Fieldtest: 1Nkl/1:st prize in Beginners class

Övrigt:

Lite om Fixa;
Fixa har tagit sin mors arbetsuppgift, nämligen att städa undan alla matskålar efter middagstid. En syssla hon delar med Bonuz.
Hon är en mjuk tik som inte gör mycket väsen av sig inne. Ute leker hon gärna med ungdomarna o är den i flocken som får flattryck i stort sätt varje promenad. Det uppskattas av både Kelly, Bonuz o ungdomarna. För då blir det långjagis! :)

När det gäller jaktligt så är hon en mycket lättförd tik. Men hon tog lång tid på sig att mogna precis som sin mor, påverkad av provsituationen som ung hade dåligt självförtroende vid vattenarbete. Hon har otroligt snabba upptag med snabba inleveringar. Är otroligt följsam, har en mycket bra näsa (även det ett arv från sin mor), bra sök- o markeringshund. Hon har en otroligt hög fart på söket men näsan verkar ändå hinna med. Tyst o lugn i passivitet.
Hon har en 1:a i Nkl o husse tränar henne för start i Ökl som förhoppningsvis blir hösten 2015

Hon har en bra topline, mycket päls, bra vinklad både fram o bak, bra förbröst, rör sig trångt bak o kunde ha bättre steglängd, bra huvud men jag skulle önska ett bättre uttryck, bra hals o benstomme.

De sista åren av Fixas livbodde hon hos Susanna och Anders där hon stortrivdes! Hon fick all uppmärksamhet man kan få av hela familjen och fick ständigt vara medelpunkten. Susanna och Anders har haft två hundar från oss sen förut, så när de efter att ha varit hundvakt åt Fixa helst inte ville lämna tillbaka henne så tog vi beslutet att hon fick stanna kvar. Inget vi ångrat inte heller Fixa kunde vi konstatera när vi hälsade på. :) Men så kom den hemska dagen då hon blev dålig och det konstaterades att hon fått cancer. Förloppet gick snabbt så det fanns inte så mycket att göra. Tack Susanna med familj för att ni förgyllde hennes sista år!

Gallery;

November 2014

November 2012


8veckor/8weeks