Tankar om den blivande kullen mellan

e./sire Red Mountain´s Capture a Calm (Bosse)
u./dame SVCH Lustans Kahlúa Black Charisma (Jessie)

Vi ser mycket fram emot denna parning då det blir en kombination där vi får tillbaka våra egna linjer efter våran mysiga hane, SUCH Lustans Ambitious Bird Capture!
I stamtavlan finns det många jaktchampions och utställningschampion så vi har hög förväntan på denna kombination. Både Bosse och Jessie kommer från högklassiga linjer när det gäller jakt och utställning, så vi tror naturligtvis på många championämnen i denna kull!

Bosse kommer från en mycket framgångrik kull där fem stycken tävlar i öppenklass på jaktprov, tre av dessa har dessutom cert! Vi har själv en syster, Troya, till Bosse som vi är otroligt nöjd med!
Han är en rejäl hane med stark benstomme. Vackert huvud med mörka ögon, bra vinklad både fram och bak, något sluttande kors, mycket päls, brett bakställ, rör sig bra.
Arbetsmässigt så har vi fått se honom flera gånger och han en är en hund med bra fart men ändå följsam. Mjukt apportgrepp med spontana upptag.
Jessie
Jessie kommer från en kull med 13valpar varav 7st är bruna. Pappan till henne är brun så hon bär på bruna anlag.
I hennes stamtavla hittar man på pappasidan Holländska och Engelska arbetslinjer. Hennes pappa såg vi i arbete för första gången på ett Flatmästerskap där han imponerade mycket!

På mammasidan hittar man flera jaktchampions bl.a hennes mor SJCH SUCH SVCH Lustans Silent Gift. Som för övrigt blivit Årets Flat och hon blev samma år historisk genom att bli fyrfaldig vinnare av FRK's vandringspriser. Jessies mormor, SUCH SVCH Gunhills Silent Night, hann vi meritera till utställningschampion, viltspårschampion och få en 1:a i Ekl innan vi tragiskt förlorade henne i magomvridning. Hon har dessutom blivit tilldelad Svenska Kennelklubbens Bruksavelspris, för hennes duktiga avkommor!

Flera av Jessies syskon tävlas flitigt med på Bruksprov, jaktprov, lydnad och utställning med väldigt bra resultat! Se Kahlúa kullen.

Jessie har en kull sen tidigare där avkommorna börjat ge mycket goda resultat både på jakt och utställning. Flera av avkommorna tränas för fullt på jakt och kommer säkert att starta på prov nästa år. Det ska bli mycket spännande att följa dessa lovande individer.
Titus ur Jessies första kull. Har i år fått 1Nkl o CK 4:e Bästa hane på utställning.

Vill ni läsa mer om henne så kan ni göra det genom att klicka på denna länk SVCH Lustans Black Charisma.

Stort TACK till Tina som lånar ut sin fina och duktiga Bosse till oss!