<%@LANGUAGE="JAVASCRIPT" CODEPAGE="1252"%> Untitled Document

Lite mer info om den kommande kullen mellan Viran och Hector!
e. SE JV-15 SE U(u)CH Lustans Where Eagles Dare
u. RLD N Red Mountain's Colorado Avalanche
Prel.HD index 100
Inavelsgrad 1,2%

Valparnas stamtavla

I denna kombination förväntar vi oss vackra välkonstruerade individer! Vi förväntar oss också valpar med en stor portion av arbetsglädje.

Pappa till kommande valpar "Hector" SE JV-15 SE U(u)CH Lustans Where Eagles Dare är både duktig och snygg. Förutom sin championtitel och vinnartitel så har han 3Ökl på jaktprov. Hector har dessutom ett gäng både duktiga och snygga individer i sin stamtavla. Nämnas bör hans mor HE VW-18 SE UCH NO VCH SE VCH Lustans Camelons Saphira, som förutom Helsinki vinnartitel och sina championtitlar också har både BIR på utställning och 3Ekl på jaktprov. Hans far SE VCH SE U(U)CH EE CH C.I.E. NO UCH Black Mica's For Those Who Dare har krönt många framgångar i utställningsringen! Mer om Hector, se längre ned.

Mamma Viran RLD N Red Mountain's Colorado Avalanche är en välkonstruerad tik med mycket arbetslust. Bakom Viran hittar vi många duktiga och vackra individer. Nämnas bör SE UCH SE VCH Lustans Slight Dizzel som blev Årets Flat 2011 & 2012/Swedish Flatcoated Retriever of The year 2011 and 2012 Mormorsmor i stamtavlan SE UCH Lewisia var också en duktig och fin tik. Kombinationen mellan Dizzel och Lewisia resulterade i tre utställningschampions alla med jaktmerit. Alla dessa tre har i sin tur gått i avel och gett fina avkommor.
Bl.a annat mor till Viran SE U(u)CH Red Mountain's Gold In Turin en tik helt i min smak, en lagom tik utan överdrifter. Pappa till Viran SE VCH Dimanz Dust Of Diamond har vi själva använt tidigare och den kullen är vi mycket nöjda med. Mer om Viran, se längre ned.

Hector cert och Cacib
Hector vinner jaktklassen på Stora Stockholm, blir 5:a Bhkl.

Hector BIS-1 jakt Ö-vik.
Hector BIS-2 jakt

Hector med matte på jaktträning


Hectors pappa SE VCH SE U(U)CH EE CH C.I.E. NO UCH Black Mica's For Those Who Dare


Hectors mamma
HE VW-18 SE UCH NO VCH SE VCH Lustans Camelons Saphira

Mer om Hector;
Hector är en go mysig kille som det inte finns något ont i. Han är lättsam och lättlärd. Han tror dock fortfarande att han är en knähund. Vet precis hur han ska göra för att få mig att vekna, det är bara att titta på matte med sina vackra mörka ögon så är det kört. Han är ett bra föredöme för de andra tre hanarna vi har i huset. Är väldigt snäll mot de yngre vill gärna leka och busa.
Utseende;
Han är medelstor hane. Har ett mycket vackert ädelt huvud med ett utmärkt uttryck och väldigt mörka ögon. Bra vinklar både fram och bak, har ett brett bakställ och rör sig bra runt om. Passande benstomme och bra tassar. Mycket päls! Fick snabbt sitt utställningschampionat.
Gått väldigt bra för rasspecialister vann en stor jaktklass med CK där flera champions ingick på Stora Stockholm 2019. Var kvar i första utgallringen i bästa hane då 7st hundar var kvar, åkte ut som sista hund alltså 5Bhkl. Blev placerad 4:a i Chkl med CK på Flatklubben Clubshow 2019 för domare Sarah Whittaker

Arbetsmässigt;
Funkar bra jaktligt! Mycket spontan på allt vilt, mycket följsam och lyhörd, mjuk fin mun med mycket snabba inlevereringar och bra avlämningar. Hans styrka är söket och markeringar. Behöver tränas mer på dirigeringar och följsamhet för att nå högre pris i Ökl, har en 3:a i Ökl.


Viran
RLD N Red Mountain's Colorado Avalanche


Viran på jaktträning!
Pappa till Viran SE VCH Dimanz Dust Of Diamond

Mamma till
Viran SE U(u)CH Red Mountain's Gold In Turin


Morfar till Viran, Årets Flat 2011 & 2012/Swedish Flatcoated Retriever of The year 2011 and 2012
SE UCH SE VCH Lustans Slight Dizzel


Mormor till Viran SE UCH Lewisia

Mer om Viran;
Viran bor och tränas av Inga-Maj som bor i Edsåsen i Jämtland. Men vi har haft förmånen att ha henne hos oss ett flertal gånger. Hon har lätt för att smälta in i vår flock.
Virans morfar
SE UCH SE VCH Lustans Slight Dizzel har alltid varit en av mina favoriter. Så när chansen gavs att få tillbaka honom i våra linjer så tvekade jag inte en sekund. Han var en äkta Dual Purepose som gjorde allt för mig både i skog och ring. Blev bl.a Årets Flat två år i rad.

Viran är en lättsam, gosig, snäll och trevlig tik. Vill gärna vara en nära.
Viran älskar att jobba och jaktträning gillar hon helskarpt. Inga-Maj och Viran tränar för start,men än saknas lite för att hon ska hålla ett helt prov. Men vi hoppas hon kommer till start under 2020 Hon är spontan på vilt! Hennes styrka är sök och markering, snabb ut och in och även upptag.
Rallylydnad är också hennes grej, har redan fixat en titel inom detta, RLD N.

Utseendemässigt har hon ett vackert huvud med något runda ögon annars fint uttryck. Bra konstruerad runt om och rör sig bra. Fina tassar. En medelstor tik av utmärkt typ.
Tror nog hon kommer att få sitt championat vad det lider. Har som bäst CK i dagsläget. En "lagom" tik i allt. Vilket jag gillar helskarpt, inga överdrivna detaljer.