<%@LANGUAGE="JAVASCRIPT" CODEPAGE="1252"%> Untitled Document

Tankar om Five och Hectors kommande kull;

Äntligen får jag göra en kombination mellan mina två favoriter, nämligen Five och Hector!
Vet inte hur många gånger som Kia och jag tränat dessa hundar tillsammans och konstaterat att de skulle passa så ihop. När jag konstaterat att även deras stamtavla skulle funka bra ihop var glädjen fullkomlig!
Vi förväntar oss vackra välkonstruerade individer med vackra ädla huvuden i denna kombination! Vi tror att avkommorna kommer att bli mycket arbetsvilliga o lättränade apportörer med de rätta retrieveregenskaperna!

Bakom Five hittar vi två av våra mest framgångsrikaste tikar, nämligen SE JCH SE UCH SE VCH Lustans Light Misty och SE JCH SE UCH SE VCH Lustans Silent Gift. Så att Five är på god väg att nå samma meriter är väl kanske inte så konstigt.

Bakom Hector finns bl.a. duktiga och snygga Safir HE VW-18 SE VCH SE UCH Lustans Camelons Saphira som både har Helsinki vinnartitel, är utställningschampion och har 3:a i Elitklass på jaktprov! Pappa Toby SE VCH SE U(U)CH EE CH C.I.E. NO UCH FI VV-17 Black Mica's For Those Who Dare är en vacker hane som krönt många framgångar på utställning.
Naturligtvis förväntar oss friska och sunda individer som ska göra bra ifrån sig både på jaktprov och i utställningsringen.

Mer om Five;
Five BIS-jakt


Har egentligen bara superlativ att säga om denna tik! Men bakom varje duktig hund finns en duktig förare och matte Kia har förvaltat henne väldigt väl. I år har hon den fina raden på jaktprov i Ökl: 3:a, 2:a, 3:a, 1:a, 1:a
Hennes meriter talar väl lite för sig själv när det gäller det jaktliga. Hon är en otroligt duktig tik med de rätta retrieveregenskaperna. Spontan på vilt, mjuk mun, väldigt styrbar, duktig markör, har ett självständigt och bra sök, tyst i passivitet. Allt vad man kan begära av en retriever.
Hon är en pigg och alert hund som älskar att jobba!

Five är en vacker medelstor tik med vackert huvud, mörka ögon med bra uttryck. Kan bära svansen något högt ibland, annars fin topline. Bra vinklad fram, okej vinklar bak. Härliga rörelser med bra steglängd o härlig attityd i ringen. Hon har ett cert, BIM och Cacib som bäst på utställning, men har även ett flertal R-cert och flera btkl placeringar. Blev Bäst In Show bästa jaktmeriterade och 2Btkl med R-cert i år i Sundsvall för rasspecialisten Sandra Stevensson från England.

Mamma till Five är Misty som är trippelchampion, SE JCH SE UCH SE VCH Lustans Light Misty (Vunnit många VP på FRK)

Farmorsmor till Five: SE JCH SE UCH SE VCH Lustans Silent Gift (Årets Flat och fyrfaldig vinnare utav FRK's VP år 2006)

Mer om Hector;

Hector BISjakt

Mer om Hector;
Han är medelstor hane. Har ett mycket vackert huvud med bra uttryck och mörka ögon. Bra vinklar både fram och bak, har ett brett bakställ och rör sig bra runt om. Mycket päls!

Arbetsmässigt;
Funkar väldigt bra jaktligt! Mycket spontan på vilt, mycket följsam och lyhörd, mjuk fin mun med mycket snabba inlevereringar o bra avlämningar. Behöver träna mer på dirigeringar för att nå högre pris i Ökl. Startade honom 2017 i Umeå och han genomförde alla delar, men lite väl omständiga dirigeringar både på land o vatten gjorde att han fick ett 3:e pris. Åt det hetare hållet, men ej lika het som sin mor Safir.

Hector 3Ökl och mamma Safir 3Ekl Umeå 2017
Pappa Toby härstammar från många framgångsrika vinnare på utställning. Extra kul är det att mina två favoriter genom åren är med i hans stamtavla, den vackra bruna tiken SE V-01 SE U(U)CH SE V-05 FI UCH Black Mica's Don't Quench The Fire och vackra hanen IFI V-02 FI UCH NORD UCH INT UCH Inkwells Named Shadow. Spännande också att det finns Norska linjer bakom honom.
Mamma Safir har gått mycket bra på jakten och uställningar. Hon är en av de vackraste flattar som vi fött upp, blev utställningschampion i fjol. På jakten har hon ett 3:e pris i Elitklass som bäst, en mycket duktig tik med otrolig arbetsvilja som ibland kan gå överstyr, vilket kan visa sig på dirigeringarna. Hon härstammar från en av våra mest framgångsrika avelstikar arbetsmässigt. Hon har även Skottlands mest kända och framgångsrika linjer bakom sig. På hennes fars sida hittar vi mycket välmeriterade o intressanta linjer. Bland annat Holländska linjer från Swallowsflight, Steelriver från Skottland o inte minst framgångsrika o vackra ICh, CZ Ch., PL Ch., SR Ch., PL JCh., SK JCh.,KVSRK-03, VSR-03 a 07, VSV-04 a 06, KVRKCZ-08
Aura ze Soutockého luhu från Tjeckien.

Längst till höger Hector med CERT och Cacib, i mitten syster Dixie som här fick R-cert.

Hectors syster har i år gått väldigt bra jaktligt. Har på tre starter fått 2st 2:a pris i nybörjarklass samt på sista provet ett 1:a pris. Även hon har blivit BIM och har ett cert och Cacib.

Hector och Five, två riktigt duktiga och fina rasrepresentater!

Ser så mycket framemot denna kull! Tror definitivt att vi kommer att få se deras avkommor göra bra ifrån sig på både jaktprov och utställningar!