Svart hane/Black male

Importerad från Tjeckien/Import from Czech

Eragon Black Brianta (S38346/2008)
"Tenkrat"
Tenkrat 3år/3years old


e/Sire. PLCh. CZCh Swallowsflight Jetblack Imposing
u/Dame. ICh. CZCh. PLCh. SKCh. SK & PL JCh Aura ze Soutockého luhu

Född/Born 2008-02-13

Stamtavla/Pedigree

Gallery

HD/Hips: B
ED: u.a/0
Ögon/eyes: u.a/free 2012-11-10

Till RAS-data


Avkommor med/Offsprings with;
Kull 1
u./Dame Lustans Camelon Sprite (Kennel Lustans)
Födda/Born: 2010-03-04
3hanar och 3tikar/3males and 3bitches/"Camelon-kullen"
(Är otroligt nöjd med denna kull, framför allt har flera individer blivit väldigt bra exteriört. Bäst har Safir gått som fått 2cert o ett BIR under 2012. Arbetsmässigt så är halva kullen åt det hetare hållet, efter mamma Kira, o hälften åt det mer sansade hållet. Hittills har en startat med 1:a Nkl som resultat. Tror att minst två till kommer att komma till start under 2013)

Kull 2
u./Dame Waternuts Highland Cream (Kennel Kaukotten)
(e.Holly Hunter`s Woody Guthrie u.Duckstrean Cragganmore)
Födda/Born: 2011-02-02
4hanar och 4tikar/4males and 4bitches
(En kull som verkar bli väldigt bra arbetsmässigt! Redan nu har en hane 3*1:a pris på jaktprov o blev även provbäst två av gångerna! En syster har också kommit till start på jaktprov o hon har 2*1:a pris i Bk! Uppfödaren verkar vara mycket nöjd med kullen. Två stycken är höftledsröntgade hittills o de har A-höfter.)

Kull 3
u./Dame Lustans Miss Tecnica (Kennel Lustans)
Födda/Born:
2013-06-14
8hanar och 2tikar/8males and 2bitches
(Verkar bli en otroligt jämn kull med vackra individer. Hoppas ni blir lika duktiga som de är vackra!)


Meriter/Qualifications;

Utställning/Show: 1:a Ukl, 2Kkl. med CK, Jaktklass Excellent 3Kkl./ 1:st prize youngsterclass and in 2:nd place with Champion quality award, Working class Excellent and in 3:rd place

Jakt/Fieldtest: 1:a Nkl, 2:a Ökl/ 1:st prize in Beinners class, 2:nd prize in Open class

Placeringar på Flatklubbens vandringspriser/Placement in challenge prizes from the Swedish Flat Coated Retriever Club;
2012: 14:e på Årets Flat

Tenkrat är en mysig och väldigt kelsjuk hane som gärna tror att han fortfarande kan sitta i knät! Leker gärna med Dizzel och Bonuz, men han är mest imponerad utav Kelly som verkar vara hans bästa lekkamrat. Men han hinner inte alltid med henne i skogen så då får Dizzel och Bonuz duga.

Arbetsmässigt;
Han är en spontan apportör, mjuk mun, ganska bra markör och är dirigerbar. Han har ett bra sök med mycket bra näsa. Har snabba upptag och snabba inlevereringar. Tyst i passivitet.
Det ska bli mycket spännande att få träna honom mer inför öppenklassen o målet är att han ska ha minst en 1:a i Ökl år 2013.

2012: Detta år hann jag starta honom 2ggr med lyckat resultat. Eftersom jag opererade mig i sommar så blev inte träningssäsongen som jag hade tänkt mig. Så efter dessa förutsättningar är jag mycket nöjd med Tenkrat. Första start i Ökl fick han en 3:a. Fixade allt utom dubbelmarkeringarna där jag fick dirigera honom pluss några dåliga avlämningar gjorde att det blev en 3:a. Andra start blev det en 2:a o hade han klarat dubbelmarkeringen på vattnet så hade 1:an suttit där. Så sammanfattningsvis så har han funkat jättebra på sök o dirigeringar, men behöver tränas o bli bättre på markeringar. Så nästa år kanske allt faller på plats!

2011: I år hann jag inte träna honom så mycket, prioriterade o startade Dizzel, Kelly, Nica o Bonuz istället. Tränade honom lite grann inför öppenklassen o hoppas få mer tid för honom nästa år så att vi kan starta också i öppenklass. Han fick vara lite sparringpartner åt Kelly o det klarade han av bra.

2010: I år startade han 3ggr i Nkl o visade upp ett mycket mer moget beteende mot 2009 o jag kände att han var betydligt mer genomarbetad i år.
Första provet fick han en 3:a, han tog slut på söket men allt annat gjorde han bra. Andra provet fick han en 2:a o blev bästa nybörjarhund, men tyvärr så hamnade tre vilt på backen o därmed 1:an likaså. Men tredje gången gillt! Nu satt allt o allt gick som på en räls. Nu räckte han till på söket o allt vilt hamnade i handen så då var 1:an ett faktum!

2009: Är startad två gånger år 2009 där han var lite omogen. Gjorde allt man egentligen kunde begära med tanke på hur lite han är tränad samt att han inte fått vara med så mycket och tränat med andra hundar och människor. Han har i alla fall visat både hemma och på jaktproven att dom rätta anlagen finns där!
Han höll inte koncentrationen uppe hela tiden. Hämtade snabbt två vilt men sen lockade publik, hämtade två vilt till men sen lockade båten osv. Men när han väl kom på åt vilket håll han skulle jobba så hade han ett bra sökmönster, med bra näsa. På hans första prov hade han bra avlämningar, men inte på hans andra prov. Så det har vi inte befäst riktigt än, blir en bra vinteruppgift att ägna sig åt.

Utseende;
Han har som bäst 1:a pris i unghundsklass 2:a i kkl. med CK.
Han är en högbent hane med rejäl benstomme med mkt fina tassar. Har ett fint maskulint huvud med mörka ögon och har ett bra uttryck. Korrekt bett. Något sluttande kors, bär sin svans ibland ngt över rygglinjen. Bra vinklad bak och rör sig bra runt om med bra steglängd.

Vår goa snälla Tenkrat är borta!
Förstår inte riktigt hur vi ska orka med detta år. Först dog Dizzel på våren, sedan kort därefter Jessie åså nu Tenkrat. Vad är det som händer?
Jessie kan vi acceptera mer på nåt sett eftersom hon hade kommit upp i den åldern då man kan räkna med att de går bort. Med både Dizzel o framför allt Tenkrat hade ju så många år kvar!
Tenkrat hade inte haft något lyckat år sjukdomsmässigt. Det började med en avslagen hörntand som han blev tvungen att operera bort. Det tog otroligt lång tid att läka o det blev inget apporterande under hela sommaren. Sen upptäckte jag att han hade svullna lymfkörtlar på halsen o jag tyckte han såg röd ut i halsen. Vi besökte veterinären o hon hittade ingen infektion så hon befarade cancer eller att han fortfarande hade sviter efter tandoperationen.

Så vi tog hem honom o avvaktade för att se hur han skulle må o han blev inte sämre, snarare bättre men han hade fortfarande svullna lymfkörtlar.
Vi provade att börja träna honom så smått o han svarade bra på det. Fick mer muskler igen o gick upp i vikt.

Roligaste minne av honom var nog när vi tog med honom på jaktträning för att han skulle få simma o ha lite kul. Det slutade med att han gjorde världens snyggaste vattendirigering trots att han inte gjort detta på över 1år.
I september blev han sämre i halsen o han fick penicillin. Men han blev inte bättre utan veterinären tyckte vi skulle operera bort tonsillerna. Så vi lämnade in honom för operation men när de hade påbörjat ingreppet så såg hon att det var värre än vi befarat. Det var cancer, så han fick fortsätta att sova o det förgått.

Det vi får försöka glädjas åt är att han var en mycket trevlig, gosig o duktig hund, en bra kompis i alla väder. Vi kan också glädjas åt att vi har fina avkommor efter honom, några i vår ägo dessutom. Så på så sätt lever han vidare.
Han var en mycket arbetsvillig hane som alltid gjorde sitt bästa. Gick alltid till pris på alla jaktprov han startade. Han försökte alltid, gav aldrig upp o litade blint på mig.

Vem ska nu följa mig ner för trappen varje morgon som du gjorde? Vem ska nu springa tillbaka på promenaden o kolla att jag verkligen är med? Vem ska nu smita in i TV-rummet o slänga sig över mig i soffan?
Saknar dig så otroligt mycket, du fattas oss!

Sov gott vår allra goaste vän!


Swallowsflight Jetblack Imposing & Aura ze Soutockého luhu

Tenkrat har vi importerat från Tjeckien från Kennel Black Brianta.
Det hela började redan för 1,5 år sedan då vi fick upp ögonen för Tenkrats mamma. Vi tänkte redan då höra oss för
mer om henne, men det hela lades på is. När vi återigen fick kontakt med Lenka Smutna Tenkrats uppfödare
bestämde vi tillsammans att vi skulle göra nåt åt saken. Tenkrats uppfödare ville gärna ha en tik från våran
Doublekull och eftersom vi var intresserad av en valp efter "Ori" så bestämde vi oss för att göra ett valpbyte.
Så 29 april bar det iväg till Tjeckien där vi skulle få hämta våran Tenkrat och lämna över Sunny till
Kennel Black Brianta.

Det blev några underbara dagar i Tjeckien där vi både hann titta på hundar och även vara turister i Prag.
Tenkrats mamma, som jag visste var fin på bild, överträffade alla våra förväntningar! Det är en av dom finaste
flattar jag någonsin sett! En otroligt välbyggd tik, med en otrolig utstrålning som gjorde att hon var en tik man inte
kunde släppa ögonen ifrån. Välgående med långa vägvinnande steg, brett och bra bakställ, mycket väl vinklad
både fram och bak. Men det bästa var hennes vackra huvud och uttryck. Kort sagt hon var perfekt! Vi försökte
köpa med oss henne också, men där blev det stop. :)


Vi hade också turen att få besöka Kennel Aknel Top där bla. Tenkrats pappa bor. Det var en angenäm upplevelse
och vi fick se många vackra flattar.
Det var otroligt roligt att få träffa Tenkrats pappa som också var en väldigt vacker flathane.
Max var inte lika välvinklad fram som Ori och hade ett svagt något sluttande kors om man ska vara petig. Annars
hade han allt!Även han hade ett otroligt bra huvud, ett brett och bra bakställ med långa vägvinnande steg.
Bra storlek var det också på honom, en medelstor hane.
Båda var mycket mysiga och gosiga med bra temperament.

Så nu är det bara att hoppas på att Tenkrat fått nedärva hans föräldras utseende och goda sinne!

Tack till Lenka Smutna på Kennel Brianta och Lenka Topolova på Kennel Aknel Top för att vi fått chansen att äga en
hund efter dessa vackra föräldrar!
Thanks to Lenka Smutna at Kennel Brianta and Lenka Topolova at Kennel Aknel Top who make it possible for us to
own a dog after so beautiful parents!

Tenkrat 2,5år o har precis fått 1:a Nkl

2år/2years old

Tenkrat 1,5år/1,5 years old

3månader/3month
3månader/3month
3månader/3month

11veckor/11weeks