<%@LANGUAGE="JAVASCRIPT" CODEPAGE="1252"%> Untitled Document

Tankar om Cava och Toxics kommande kull;

I denna kombination förväntar vi oss mycket arbetsvilliga och lättränade apportörer med härlig mentalitet!
Vi förväntar oss också friska, sunda och fina välkonstruerade individer som väl motsvarar rasstandarden.

Cava är en lättlärd arbetsvillig tik! Hon tränas och bor hos Inga-Maj. Hon tränas inför start på jaktprov och eftersom de varit här ett flertal gånger och tränat så har vi sett att de rätta anlagen finns där. Bara matte som ska tordas starta henne också. :)
Hon har flera syskon som visat sig vara duktiga både på jakt, viltspår och rallylydnad. Två av syskonen har redan hunnit bli rallylydnadschampions!
Cava
Cavas mor Aliss fick vi tillbaka när hon var 3år. Tanken var att vi skulle ha henne ett tag för att sedan kunna placera ut henne till rätt hem, men så blev det inte. Hon visade sig vara en mycket rolig tik att jobba med och stal därmed mitt hjärta så hon blev kvar. Hon visade mig ganska snabbt att hon var mycket duktig tik, fick snabbt 1Nkl. Även hennes syskon har visat sig vara väldigt duktiga arbetsmässigt. Två av hennes syskon har startat på jaktprov, Svea 1Nkl och Viper 3Ökl. Richie har tävlat i lydnad och blivit uppflyttat från Startklass.
Utav Aliss syskon är det många som gått bra på utställning också. Veratti blev SE U(U)CH och han blev även 2:a på Svensk Juniorvinnare 2014 och Viper och Svea har fått cert.

Mormor till Cava Nica är en av de vackraste och elegantaste tikar vi fött upp. Hon fick på första start 1Nkl, så duktig var hon också.
Mormorsmor till Cava är vår trippelchampion
SE VCH SE UCH SE JCH Lustans Light Misty som var otroligt duktig jakthund och dessutom även utställningschampion. Hon vann flera vandringspriser på Flatklubben. Hennes bror SE VCH SE UCH Lustans Slight Dizzel blev Årets Flat inte mindre en två gånger! Båda dessa lämnat duktiga och fina avkommor efter sig.
Våran framgångsrika avelstik SE UCH SE VCH Gunhills Silent Night finns i femte led bakom Cava, hon har erhållit Svenska Kennelklubbens Bruksavelspris för sina duktiga avkommor.
Så Cava härstammar från en av våra mest framgångsrika avelstikar arbetsmässigt!

Morfar till Cava är Tenkrat import från Tjeckien och i hans stamtavla hittar vi bla. framgångrika Engelska och Holländska linjer.
Hans mor, ICh. CZCh. PLCh. SKCh. SK & PL JCh Aura ze Soutockého luhu, var en av de finaste flattar jag någonsin sett.
Hans far, PLCh. CZCh Swallowsflight Jetblack Imposing, var också en väldigt vacker flatt. Han i sin tur är efter den mycket vinstrika USA Ch. LUX Ch. NL Ch. SUCH Steelriver Could It Be Magic.
Tenkrat var mycket duktig på jakten, gjorde alltid sitt bästa på proven, gick alltid till pris.
Använt honom tidigare se Camelon-kullen! Även den en lyckad kull med flera utställningschampions, viltspårschampions och flera har pris på jaktprov.
Hans tredje kull finns i Norge där två i kullen har flera 1:or i på jaktprov o blivit provbästa dessutom!

Pappa till Cava, Eddie har en mycket spännande stamtavla som är en kombination med Engelska, Norska och Svenska linjer.

Eddie kommer ur en kull med 8 valpar. Två av hans syskon såldes till England. Hanen som bor där gjorde det praktiska provet med fina lovord endast dryga året gammal. Blev 3:a i finalen på gamekeepers finalen på Crufts. Matte själv säger att han är den bästa hunden hon har på jakterna. En hane och en tik bor i Finland. De båda har anlagsklassen godkänd och hanen har 3x2 i nkl. På utställning har tiken 3 cert och hanen 2 cert. Det som genomsyrar hela kullen är vackra huvuden, strama och flotta. Alla utom 1 är röntgad och alla dem är fria.

Mamma till Eddie är SE U(U)CH EE CH NO UCH SE VV-16 Black Mica's For God Sake som gått väldigt bra på utställning. Förutom vinnartitel och flera championtitlar har hon flera BIR och BIS placeringar. Extra kul är det att mina två favoriter genom åren är med i hans stamtavla, den vackra bruna tiken SE V-01 SE U(U)CH SE V-05 FI UCH Black Mica's Don't Quench The Fire och vackra duktiga hanen IFI V-02 FI UCH NORD UCH INT UCH Inkwells Named Shadow.

Eddie älskade att träna jakt, han var fokuserad och självständig i sitt arbete, men även lugn och trygg hund.
Mahinda Pugsley
Hanen vi nu fått använda på Cava heter Mahinda Pugsley, Toxic.
Han är en mycket duktig arbetshund, jag har haft förmånen att få se honom i arbete. Han är en lugn hane som verkar vilja vara sin matte tillags. Han en hane som är lugn och tyst i passivitet. Spontan på vilt. Används även på praktisk jakt. Matte Katarina äger även hans syster som också är väldigt duktig fast något hetare. Toxic har redan avkommor som börjat visa att de är mycket dugliga jakthundar.
Toxic är importerad från England och härstammar från jaktligt duktiga individer. Hans stamtavla rymmer bla. många Field trial vinnare!
Toxic är en lagomt stor hane med vackert huvud. Mycket päls, bra konstruerad runt om.


Så i kombination mellan Cava och Toxic blir det en spännande stamtavla med många både duktiga och fina individer!

Mahinda Pugsley in action.

J Lustans Finely Tuned Technique mamma till Cava.
SE U(U)CH Lustans Peak Technology
morbror till Cava.
Tenkrat 2år.J Eragon Black Brianta Morfar till Cava.

J Lustans Miss Tecnica mormor till Cava.

SE JCH SE UCH SE VCH Lustans Light Misty mormorsmor till Cava

SE UCH SE VCH J Gunhills Silent Night finns i 5.e led bakom CavaNUCH och SE U(u)CH NordV-o7 Branchalwood Aylancoll mormorsfar till Cava

Eddie Black Mica's Limited Edition Cavas pappa

SE V-01 SE U(U)CH SE V-05 FI UCH Black Mica's Don't Quench The Fire finns i 3.e led bakom Eddie
IFI V-02 FI UCH NORD UCH INT UCH Inkwells Named Shadow finns i 3.e led bakom Eddie