Tankar om Axas och Viruz kommande kull;

Det vi förväntar oss av kombinationen är välkonstruerade och vackra individer som mycket väl följer rasens standard! Arbetsmässigt så tror vi att valparna blir mycket arbetsvilliga o lättränade apportörer med de rätta retrieveregenskaperna.
En extra bonus är att vi förväntar oss bruna valpar också, eftersom Axas bär på bruna anlag och Viruz själv är brun.

Pappa Viruz härstammar från högklassiga arbetslinjer o gamla Irländska jaktlinjer med starka arbetsvilliga hundar som har stor "will to please".
Axas stamtavla består av idel snygga och duktiga individer! Axa härstammar från våran första kull där vi krönte stora framgångar både på utställning och på jaktprov.
Vi förväntar oss friska och sunda individer som ska göra bra ifrån sig både på utställning och på jaktprov.


Mer info om Viruz;

Viruz stamtavla bygger på idel duktiga jakthundar o går tillbaka på gamla irländska jaktlinjer! Hans far, DK BRCH NO JCH DK JCH SE JCH Reltub Black Velvet, är en otroligt duktig hund som hans titel också redovisar. Han har lämnat många duktiga avkommor också. Bakom Viruz mamma, Conover's Decorous Yes, hittar man också flera jaktchampions, bland annat LPI SE BCH SE JCH SE LCH SE SPBCH SE VCH Conover's Xlnt Winstar o hennes framgångsrika far NORDJCH INTUCH FINUCH SEUCH SELCH S&NOBCH SEVCH LP elit Xellent-Star. Xellent-Star har vi själva använt tidigare på en av våra tikar med mycket lyckat resultat. Han har också erhållit Bruksavelspris/Swedish Kennel Clubs award for breeding excellent stock o blivit Årets Flat 2ggr. Tiken som vi hade efter honom, SEJCH SEUCH SEVCH Lustans Silent Gift, blev också Årets Flat 2006.

Extriört så har han ett mycket vackert linjerat huvud o uttryck! Mörka vackra ögon, bra päls som är mörk leverbrun i färgen. Bra vinklad fram o bak, rör sig bra runt om med bra steglängd. Är en medelstor hane. Eftersom utställning inte är mattes favoritsysselsättning är han mycket sparsamt utställd. Men i mina ögon skulle han klart få minst CK om han ställdes ut!

Mattes egna ord om Viruz;
Han är godheten själv såväl mot vuxna hundar som valpar, barn och främmande människor. Han är av den lugnare typen och tar det mesta med ro. Han är Otroligt trygg i sig själv och verkar tro gott om alla. Hemmavid märks han knappt av om det inte vankas mat, soffmys eller arbete då förståss!! Viruz tog tidigt sina första meriter inom lydnad och bruks redan som ettåring tog han hem samtliga vandringspriser i bruksklassen på Järvsö brukshundklubb och hade det årets högsta poäng i apellklassen. Viruz är dock sparsamt startad inom både bruks och lydnad lite på grund av att jaktintresset under senare år upptagit mattes intresse mer och mer och tiden inte riktigt räckt till . Viruz är min andra flat men den första som jag tränat jakt med ”på riktigt”. Så vi har så att säga lärt av varandra under årens lopp och med en mer erfaren förare skulle han säkert ha kommit längre jaktigt än vad han gjort idag. I Bruks och lydnadsarbetet har Viruz mycket fart och tycker att allt man presenterar är roligt. I Jaktligt arbete är Viruz en mycket god viltfinnare han arbetar i väl anpassad fart och täcker marken väl. Han är en mycket god markör. Vi har haft en del meningsskiljaktigheter i dirigeringsarbetet eftersom att Viruz tycker att han kan ganska bra på ”egenhand” men även detta börjar nu falla på plats. Viruz är mjuk och fin i munnen och har bra avlämningar. Viruz starkaste sidor är att han har en tydlig ”av och på” knapp samt att han är så otroligt okomplicerad i umgänge med andra hundar.

Tack Veronica för att vi får använda Viruz! Vi anser att de kompletterar varandra utmärkt o tror att det blir en kanonkombination!

Mer info om Axa;
Axas stamtavla består av idel snygga och duktiga individer. Hon härstammar från våran första kull, där vi hade stor framgång både på utställning och jaktligt.
SE UCH Lustans Active Charmer, finns i 4:e led bakom Axa.
Axa kommer från en jämn kull utseendemässigt. Två har hunnit bli champions och fler tror jag det blir.
Vi är också nöjd med kullen arbetsmässigt. Flera av hennes syskon har erhållit bra priser på jaktprov, 2st har motsvarande 1:a Nkl utomlands och 1st har 1:a Nkl i Sverige och förväntas starta i Ökl 2013. Ytterligare 1st förväntar vi oss start utav i Nkl.
Eleganta Axa!

Axa är en elegant och vacker tik! Hennes styrka är att hon är mycket välkonstruerad som visar sig i hennes rörelser i form av långa spänstiga och vägvinnande steg. Inte ofta man ser en sådan bra front på en flat idag, hennes mor har lika bra. Hennes vackra huvud tror jag hon ärvt av sin mor, som också har ett otroligt vackert huvud och utryck. Gissa om de kan linda en runt lillfingret när de blinkar med sina bruna vackra ögon!

Arbetsmässigt så har hon en härlig arbetslust och en mycket god viltfinnare. Fungerar bra på de flesta disciplinerna, men behöver förbättra inleveranser och avlämningar för att nå högre pris på jaktprov. Katarina jagar även praktiskt med henne och tillsammans med deras Worstrar har hon varit på många ripjakter där hon fungerar utmärkt.
Axa hämtar en and i vatten!

Vill ni läsa mer om båda dessa hundar och se fler bilder klicka på deras namn;
SE U(u)CH Lustans Double Exotic