Tankar om den kommande kullen mellan Kenzo och Axa!

Nu får vi äntligen tillfälle att använda en Lyckason, nämligen Kenzo SE VCH LP I LP II Lustans Kahlúa Huckle Chucker, på eleganta Axa!
Känns helt rätt då jag tror han kommer att passa Axa som handen i handsken.
Det vi förväntar oss av kombinationen är välkonstruerade och vackra individer som mycket väl följer rasens standard! Arbetsmässigt så tror vi att valparna blir mycket arbetsvilliga, åt det hetare hållet men med de rätta retrieveregenskaperna.
En extra bonus är att vi förväntar oss bruna valpar också, eftersom Axas pappa är brun och Kenzo själv är brun.

Kenzo, huvudbild!
Kenzo efter prisutdelning på Lydnadsprov!
Kenzo härstammar på ena sidan från en Holländsk jaktligt bra linje. Pappa Monty fastnade vi för när vi såg honom i finalen på Flatmästerskapet, han har en 1:a i Ekl och har varit på många praktiska jakter i sitt liv. På mammasidan har vi våran Lycka som har blivit Årets flat, blev dessutom samma år historisk då hon är den enda flatten genom tiderna som erövrat 4st vandringspris på flatklubben under samma år. Dessutom är hon trippelchampion och hennes mor har erhållit Svenska Kennelklubbens Bruksavelspris, hennes pappa i sin tur lika så och även han har blivit Årets flat.
I de två närmsta leden bakom honom hittar vi 5st utställningschampion, 2st jaktchampions och 2st som har minst en 1:a i Ekl på jaktprov. Så han brås både snygga och duktiga individer.
Kenzo apporterar en duva!
Han kommer från en kull där många individer är högt meriterade på brukssidan och flera har också fina priser på jaktprov samt fina resultat på utställningssidan och en har blivit utställnings champion.

Kenzo i arbetartagen!
Kenzo, är en härlig hane med mycket go i.
En otroligt välmeriterad hane inom bruks, lydnad och viltspår. Han är inte utställd så mycket, då matte inte tycker att det är deras favoritsyssla.
Cissi och Kenzo i full koncentration!
Är mycket nöjd med hans utseende, välkonstruerad runt om och rör sig mycket bra.
Är aldrig startad på jakt, mattes första retriever så hon har inte tordas starta honom trots våra ivriga påhejjanden! Vi har ändå fått haft förmånen att se honom på ett flertal träningar på både vilt och dummy och är helt klart nöjd med hans prestationer därvidlag.
En okomplicerad snäll hane som tror gott om alla, som de flesta flattar!
Tack Cissi att vi fått chansen att använda honom på en av våra tikar!

Axas stamtavla består av idel snygga och duktiga individer. Hon härstammar från våran första kull, där vi hade stor framgång både på utställning och jaktligt.
SE UCH Lustans Active Charmer, finns i 4:e led bakom Axa.
Axa kommer från en jämn kull utseendemässigt. Två har hunnit bli champions och fler tror jag det blir.
Vi är också nöjd med kullen arbetsmässigt. Flera av hennes syskon har erhållit bra priser på jaktprov, 2st har motsvarande 1:a Nkl utomlands och 1st har 1:a Nkl i Sverige och förväntas starta i Ökl 2012. Ytterligare 1st förväntar vi oss start utav i Nkl.
Eleganta Axa!

Axa är en elegant och vacker tik! Hennes styrka är att hon är mycket välkonstruerad som visar sig i hennes rörelser i form av långa spänstiga och vägvinnande steg. Inte ofta man ser en sådan bra front på en flat idag, hennes mor har lika bra. Hennes vackra huvud tror jag hon ärvt av sin mor, som också har ett otroligt vackert huvud och utryck. Gissa om de kan linda en runt lillfingret när de blinkar med sina bruna vackra ögon!

Arbetsmässigt så har hon en härlig arbetslust och en mycket god viltfinnare. Fungerar bra på de flesta disciplinerna, men behöver förbättra inleveranser och avlämningar för att nå högre pris på jaktprov. Katarina jagar även praktiskt med henne och tillsammans med deras Worstrar har hon varit på många ripjakter där hon fungerar utmärkt.
Axa hämtar en and i vatten!

Vill ni läsa mer om båda dessa hundar och se fler bilder klicka på deras namn;
SE U(u)CH Lustans Double Exotic

Kahlúa-kullen/SE VCH LP I LP II Lustans Kahlúa Huckle Chucker