<%@LANGUAGE="JAVASCRIPT" CODEPAGE="1252"%> Untitled Document

Tankar om Aliss och Eddies kommande kull;

I denna kombination förväntar vi oss friska, sunda och fina välkonstruerade individer med vackra huvuden! Vi tror att avkommorna kommer att bli arbetsvilliga och lättränade apportörer med de rätta retrieveregenskaperna.
Aliss
härstammar från en av våra mest framgångsrika avelstikar arbetsmässigt och hennes mor är en av de vackraste och elegantaste tikar vi fött upp. Pappa Eddie har en mycket spännande stamtavla som är en kombination med Engelska, Norska och Svenska linjer. Även i Aliss stamtavla hittar vi många framgångsrika hundar både från England, Tjeckien, Danmark och Sverige.
Så i denna kombination blir det en spännande stamtavla med många vackra och duktiga individer.

Mer om Aliss;
Aliss
Aliss är en tik som vi fick tillbaka för ca.1år sedan. Tanken var att vi skulle ha henne ett tag för att sedan kunna placera ut henne till rätt hem, men så blev det inte. Hon visade sig vara en mycket rolig tik att jobba med och stal därmed mitt hjärta så hon blev kvar.
Började träna henne ordentligt i maj 2017, i juli bar hon sin första fågel. I augusti startade vi första gången på jaktprov. Hon gjorde allt bra förutom söket den dagen, i oktober fick hon 3:epris. Då gjorde hon dagens snabbaste och effektivaste sök, men gick ej tillräckligt bra fot. Det plus nån dålig avlämning gjorde att priset blev en 3:a. Jättenöjd med henne så jag kommer fortsätta att träna och starta henne under 2018

Hennes syskon har visat sig vara väldigt duktiga arbetsmässigt. Två av hennes syskon har startat på jaktprov, Svea har 1Nkl och Viper 2Nkl. Richie har tävlat i lydnad och blivit uppflyttat från Startklass.

Aliss har fått exc på utställning utav bl.a Ragnhild Ulin. Hon är ej utställd så mycket än.
Utav Aliss syskon är det många som gått bra på utställning också. Veratti har två cert o två BIM han blev även 2:a på Svensk Juniorvinnare 2014, Viper har R-cert 3Bhkl, Svea har cert.
7st av 10st är höftledsröntgade alla med A höfter.
Veratti, bror till Aliss. Blivit bästa hane 2ggr 2017 med cert + 3st R-Cert.

Tenkrat 2år. And hämtad av Tenkrat på vattendirigering.

Aliss pappa Tenkrat är vår import från Tjeckien och i hans stamtavla hittar vi bla. framgångrika Engelska och Holländska linjer.
Hans mor, ICh. CZCh. PLCh. SKCh. SK & PL JCh Aura ze Soutockého luhu, var en av de finaste flattar jag någonsin sett.
Hans far, PLCh. CZCh Swallowsflight Jetblack Imposing, var också en väldigt vacker flatt. Han i sin tur är efter den mycket vinstrika USA Ch. LUX Ch. NL Ch. SUCH Steelriver Could It Be Magic.
Tenkrat var mycket duktig på jakten, gjorde alltid sitt bästa på proven. Gick alltid till pris på jaktprov.
Använt honom tidigare se Camelon-kullen! Även den en lyckad kull med flera utställningschampions, viltspårschampions och flera har pris på jaktprov.
Hans tredje kull finns i Norge där två i kullen har flera 1:or i på jaktprov o blivit provbästa dessutom!

Lustans Miss Tecnica
Aliss mamma Nica var en mycket elegant och vacker tik. Även duktig på jakten. Fick på första start en 1Nkl.
Mamma till henne är vår trippelchampion SE JCH SE UCH SE VCH Lustans Light Misty, som i sin tur kommer från en mycket jämn kull. Nämnas bör SE UCH SE VCH Lustans Slight Dizzel som blev Årets Flat både 2011 och 2012 Misty själv vann Mardis Minne 2011 (Sveriges framgångsrikaste flat på jaktprov med minst CK på utställning) och året innan Bonnies VP och år 2012 vann hon Lady Trofén (Sveriges mest framgångsrika avelstik på jakt, viltspår o utställning).
Bakom Nica på mammasidan hittar vi många duktiga o vackra individer. Bl.a. så finns våran framgångsrika avelstik SE UCH SE VCH Gunhills Silent Night i fjärde led bakom Aliss, hon har erhållit Svenska Kennelklubbens Bruksavelspris för sina duktiga avkommor.

På pappasidan bakom Nica så hittar vi Englands mest kända och framgångsrika linjer från Branchalwoods kennel .
SE UCH SE VCH Gunhills Silent Night

SE JCH SE UCH SE VCH Lustans Light Misty

NUCH och SE U(u)CH NordV-o7 Branchalwood Aylancoll


Mer om Eddie;

Eddie

Eddie kommer ur en kull med 8 valpar. Två av hans syskon såldes till England. Hanen som bor där gjorde det praktiska provet med fina lovord endast dryga året gammal. Blev 3:a i finalen på gamekeepers finalen på Crufts. Matte själv säger att han är den bästa hunden hon har på jakterna. En hane och en tik bor i Finland. De båda har anlagsklassen godkänd och hanen har 3x2 i nkl. På utställning har tiken 3 cert och hanen 2 cert. Det som genomsyrar hela kullen är vackra huvuden, strama och flotta. Alla utom 1 är röntgad och alla dem är fria.
Eddie själv är en hane åt det större hållet, behöver mycket tid innan han är helt färdig i kroppen. Har ett mycket vackert flott huvud och rör sig bra runt om. Är bara visad en gång på utställning med EXC.

Så här beskriver matte Camilla Eddie:
Eddie är en hund med mycket motor. Han älskar att lära sig nya saker och det går väldigt fort. Viltintresset är stort och vad jag tror medfött då han klarade anlagsklassen utan problem och med väldigt lite träning i ryggsäcken. Har tyvärr inte startat öppenklassen pga tidsbrist. I år har vi tränat skogs sök med otroliga framsteg. Han är väldigt snabb, smidig och fokuserad i skogen. Han älskar verkligen att träna sök. Har även tränat lite räddningssök med honom eftersom det ligger mig varmt om hjärtat där han har ett otroligt fint rörelsemönster och utnyttjar alla sina egenskaper för att lösa uppgifter på bästa sätt. Här kan man se att han är fokuserad och självständig i sitt arbete. Han är lugn och trygg hemma när han är ensam ( har aldrig tuggat sönder saker ylat o.s.v ). Otroligt snäll med alla barn, katter, andra hundar och människor. Han älskar att träna jakt och är spontan på vilt. Med mer träning tror jag att det skulle kunna bli hur bra som helst . Jag är jätte nöjd med min härliga kille...

På pappasidan i Eddies stamtavla hittar vi intressanta Engelska linjer. Mamma till Eddie är SE U(U)CH EE CH NO UCH SE VV-16 Black Mica's For God Sake som gått väldigt bra på utställning. Förutom vinnartitel och flera championtitlar har hon flera BIR och BIS placeringar. Extra kul är det att mina två favoriter genom åren är med i hans stamtavla, den vackra bruna tiken SE V-01 SE U(U)CH SE V-05 FI UCH Black Mica's Don't Quench The Fire och vackra duktiga hanen IFI V-02 FI UCH NORD UCH INT UCH Inkwells Named Shadow.

SE V-01 SE U(U)CH SE V-05 FI UCH Black Mica's Don't Quench The Fire
IFI V-02 FI UCH NORD UCH INT UCH Inkwells Named Shadow

Tusen tack till Camilla och Linda som gett oss förtroendet att använda deras fina kille!