Svart tik med bruna anlag, ej gult/Black bitch carrying brown, not yellow

NORD VCH FI VCH SE VCH NO VCH Lustans New Style
"Zkoja"

Zkoja 20141010


e./Sire SUCH NUCH SVCh Comics New Blue Style
u./Dame Lustans Midwinter Night-Sprite


Född/Born 2009-01-04

Stamtavla/Pedigree
syskon/brothers and sisters

DNA testad: Bär på bruna anlag ej gult
HD/Hips: A
ED : u.a (0)
Ögon/eyes: Clear/u.a 2015-01-08

Meriter/Qualifications;

Utställning/Show: EXC i jaktklass, 2Kkl. med CK / EXC and in 2:nd place in Working class with Champion Quality Award

Jakt/Fieldtest: 1:a Nkl/1:st prize in Beginners class

Viltspår/Tracking: 1:a Ökl*flera dessutom flera HP, Nordisk, Finsk, Norsk och Svensk Champion! /NORD, Finnish, Swedish and Norwegian Champion in tracking.

Övrigt:

Placeringar på Flatklubbens vandringspriser/FCRC Awards;
2012: 2:a på FRK's VP I Buff's Spår, 5:a på Bonnie's VP

Zkoja varit fodervärdshund, men ägs numera fullt ut utav Lars Brungs där hon även bor och tränas!
Vi fick tillbaka Zkoja och kände att vi ville behålla henne i vår ägo när så många i denna kull visat sig vara mycket framgångsrika på jaktprov.
Hon är en trevlig och lättsam tik som är jätteduktig jaktligt och ser bra ut dessutom, vilket gjorde att valet att behålla henne inte var så svårt.
Vi har ju en tik efter Kayo i vår ägo sen tidigare som verkar besitta alla anlag som vi kan önska. I den kullen är det dessutom redan 4st Viltspårschampion och och 1st har fått LP I och 1st har fått LP II. Så att få möjligheten att äga ytterligare en avkomma från henne kändes extra roligt.

Zkoja är tik med mycket stor arbetsvilja! Snabba upptag med snabba inlevereringar. Fint o mjukt apportgrepp, spontana upptag.

2013: I år fick jag möjlighet att starta henne på jaktprov. Vi hade lånat hem henne för en oktoberutställning o passade då på att träna henne lite jaktligt. Hon gick kanonbra, men avlämningarna måste förbättras lite. Hon hade lite bråttom ut så då fanns inte tiden för en snygg avlämning.
Som tur är så hade Ö-vikssektionen ett sent prov som vi kunde anmäla till.
Zkojja tyckte allt var jätte zkojjigt o fixade naturligtvis ett 1:a pris!!! Hon gjorde allt rätt o lite till o avlämningarna satt som de skulle. Så himla kul!

2012: Hon startades 2ggr 2012 första start fick hon en nolla, hon gjorde ett bra jobb men nobbade kaninen så då var nollan ett faktum. Vid andra start låg hon på ett 2:a pris men gnällde vid passivitet o åkte ner till en 3:a. Domarens öppna kritik var att Zkojja var dagens snabbaste hund vid inlevereringarna o även snabbast ut. Näsan hann dock inte riktigt med i den farten. :)

Hon är en välkonstruerad tik med bra förbröst. Har ett bra huvud, något ljusa ögon, mycket bra front. Välvinklad både fram och bak. Rör sig bra runt om.

Galleri/Gallery

Zkoja Juni 2012
Zkoja Norsk Viltspårschampion!
Zkoja Svensk Viltspårschampion!
Juni 2012
Zkoja 20120325


14veckor/14weeks

7veckor/7weeks