Svart Hane / Black Male

Bär på bruna anlag/With liver talent

Lustans Top Secret (S51851/2009)
"Bonuz"

20140518

Bonuz 20130501
e/Sire. SE VCH Comics Blue Score
u./Dame Glädjeyran's Tip Top

Född/Born 2009-07-07


Stamtavla/Pedigree

syskon/brothers and sisters

HD/Hips: B
Artros/ED: u.a (0)
Ögon/eyes: u.a/Clear 20140918

Till RAS-data

Meriter/Qualifications;

Utställning/Show: Jaktklass Excellent 1:a Kkl med CK, 2Bhkl, R-cert*4, CERT*2/2:nd Best Male, Reserve CC*4, CC*2

Jakt/Fieldtest: 1:a Nkl Bästa Nybörjarhund, 2:a Ökl/1:st prize in Beginners class, 2:nd prize in Open class

Övrigt:


Avkommor med/Offsprings with;
Kull 1
Hos Kennel Gunhill's/Gunhills Jubileums Succe
(e. Calzeat Cappuccino - u. SVCH Gunhills Creek Semoli)
Utställning: CERT, BIM

Födda 20130504 / 5st bruna hanar, 2st svarta hanar, 1st svart tik

Kull 2
SE U(u)CH Lustans Double Exotic
Hemliga Kullen / The Secret Litter
Födda: 20150117 / 2st Bruna hanar, 2st svarta hanar, 1st brun tik, 1st svart tik

Kull 3
Hos kennel Ewoke's/Ewoke's Wild Honey
Födda: 20150515 / 1st Brun Hane, 1st Brun tik, 2st Svarta tikar

Kull 4
Hos kennel Quiet /Quiet Runners Zeta
Födda: 20150812 / 2st svarta tikarMer om Bonuz;
Bonuz är verkligen våran bonusvalp! Vi hade turen att få låna Cleo utav Håkan och Maria och i den kullen föddes bland annat Bonuz.
Tanken var inte i första läget att behålla någon valp i denna kull, men vi kände att det var otroligt viktigt att han kom till rätt person då han är efter spännande linjer och dessutom bär han på brunt. Så det ska bli mycket spännade att se hur han utvecklas hos oss!
Vi känner väl till mamma Cleo även om hon inte är från oss. Vi har kunnat följa henne på nära håll då Håkan och Maria har flera hundar från oss. Cleo har ju en kull sen förut och dom valparna har visat mycket bra jaktresultat.

Han är en elegant hane. Har ett mycket vackert huvud med bra uttryck och mörka ögon. Lång vacker hals. Bra vinklar både fram och bak, har ett brett bakställ och rör sig bra runt om.

Arbetsmässigt;
Funkar väldigt bra jaktligt! Mycket spontan på vilt, mycket följsam och lyhörd, mjuk fin mun med mycket snabba inlevereringar o bra avlämningar. Hans svaghet är markeringarna.
2015
2014

Avslutade säsongen med tre 3:or på raken. Dag ett i Umeå, för Kicki Pilenås, var han närmast ett första pris. Jag tyckte han var värd ett 2:a pris men domaren ett tredje pris. Kan vara så att jag lite färgad av Bonuzcharmen... :) Men i stort sätt allt gick bra, strulade med dubbeln på land o var lite ojämn på söket. Hittade snabbt två, såg sen ut att bli okoncentrerad, kom igång bra igen osv höll det på. Men allt kom i alla fall in. Andra dagen i Umeå var han alldeles för svårdirigerad på vatten o kunde gjort bättre ifrån sig på söket. Till hans försvar så hade vi aldrig gjort ett liknande sök förut, så det får vi komma ihåg att träna på tills nästa år.
Sista provet i år blev en 3:a också. Några skönhetsfläckar här o där gjorde att vi hamnade där. Genomförde dock hela provet o klarade alla moment. Söket var klart bäst.
Första starten i år gick kanon förutom att domaren inte tyckte det. Bonuz gjorde ett kanonjobb nästan rakt igenom. Strulade lite på landdirigeringen annars tyckte jag han gjorde allt bra. Hade två små startgnäll vid markeringarna vilket domaren hörde o vi åkte ned till 0pris...Så kan det va!
Nästa start blev också en nolla, men var tyvärr befogad. Han gjorde allt bra utom söket som började bra, men han kom aldrig tillräckligt ut på djupet så det var inte okej.
2013
Startade mycket bra med pris på första start i öppenklass!
Ett 3:e pris trots att vi inte hunnit träna så mycket i år heller. 3valpkullar o jobba heltid sätter sina negativa spår på hundträningen.
Han skötte sig utmärkt! Klarade den inledande landmarkeringen o landdirigeringen mycket bra. Fixade vattendirigeringen bra, kul! Trodde att det var den vi skulle få problem med i första hand eftersom jag känner att den inte riktigt sitter där än. Sen så klarade han av det första söket bra, med bra fart o fina inleveringar. Sen när vi skulle byta sök med den andra hunden så hade han mycket svårt att hitta igen de två som var kvar. Hittade till slut en kråka, men fick inte till något effektivt sök efter utan blev väldigt trött. Avslutade med en dubbelmarkering på vatten där hjärnan tog helt slut så han kom bara ihåg den ena. Men jag är mycket nöjd med honom! Lite mer träning o kondition på det så skall vi nog nå högre i prislistan.
2012
Då hann vi bara träna lite grann inför öppenklassen o lät därför bli att starta.
2011
Mer mogen o mer vältränat detta år, vilket gav resultat direkt. Första start fick han ett 2:a pris, gjorde allt bra bara några smådetaljer gjorde att det blev en 2:a i stället för en 1:a.
Sen blev det en 0:a i Härnösand där han var totalt okoncentrerad. Höglöpande tikar hemma som påverkade.
Sen var Thomas bortrest på konferens så jag lovade försöka starta honom i Sundsvall o Lit. Sundsvall gick inte så bra, körde fast på söket som i stort sätt alla andra också gjorde. Gassande sol o vindstilla på ett kalhygge var väl inte de optimala förutsättningarna för att lyckas.
Men sen i Lit föll alla bitar på plats, allt flöt bara på o det slutade med att han fick 1:a pris o blev bästa Nybörjarhund!
2010
Vi provade att starta honom när han endast var 1år gammal, men det var alldeles för tidigt. Han fick en 0:a men genomförde hela provet. Kom dock ej ut tillräckligt långt på söket för att bli tillräckligt effektiv för att gå till pris. Det var ett litet knepigt sök där det visade sig att nästan alla fick problem. Men han skötte sig bra i övrigt.

Galleri/Gallery

201508

201506

20140518

20140518

 

Bonuz 20130501
Bonuz 20130501

1år/1 yearsold


8veckor/8 weeks

5veckor/5 weeks


3veckor/3weeks