<%@LANGUAGE="JAVASCRIPT" CODEPAGE="1252"%> Untitled Document

Svart tik/Black female
2013-06-14 - 2019-09-03
Lustans Finely Tuned Technique
(SE42502/2013)
"Aliss"

e./Sire Eragon Black Brianta
u. /Dame Lustans Miss Tecnica

Född/Born 2013-06-14

Stamtavla/Pedigree


HD/Hips: A
ED: u.a (0)
Ögon/Eyes: u.a/clear 20170316


Syskon/Brothers and sisters

Kull 1 med Black Mica's Limited Edition

Utställning/Show: EXC Ökl 3Kkl/EXC and in 3:rd place in Open class
Jakt/Fieldtest: B-prov 1Nkl/1:st prize in Beginners class

Övrigt: Världens snällaste hund!

Aliss var en tik som vi fick tillbaka från en familj där hon haft det bra, men där det inte funkade praktiskt för dem att ha henne kvar. Tanken från vår sida var att vi skulle ha henne hos oss ett tag för att lära känna henne så att vi kunde placera ut henne till rätt familj. Men hon tog oss med storm och flöt så bra in i vår flock så hon blev kvar för gott.
När jag i början testade av henne för att se om det fanns en chans att få henne jaktmeriterad så ska jag ärligt säga att det trodde jag ej efter hennes första träning. Men när vi fått ner henne i vikt och hennes kondition förbättras så provade jag igen och då visade hon helt andra sidor. Jag gick med bestämda steg in till Thomas och sa att denna tik ska jag ha kvar! Så himla rolig hund att träna! Hon var så himla duktig och framstegen gick så hima fort. Men då jag bestämde mig för att anmäla henne till hennes första jaktprov blev det till att börja träna vilt. Då hon inte provat vilt sen hon var 8veckor innan hon flyttade från oss så gick det inte så himla lätt. Hon var inte ovillig på nåt vis men fattade ej att hon även skulle apportera dessa varelser. Men efter att jag låtit henne prova några gånger så lossnade det, men för varje nytt vilt var det träna på det några gånger innan hon fick spontana upptag. Det tog oss tre prov innan vi fixade ettan. Tror aldrig jag startat en hund där det gått så himla smärtfritt genom hela prövningen. Hon var så himla duktig och snabbt gick det.

Startade henne därefter på tre öppenklassprov varav det ena skulle hon fått ett 2:apris men tror att domaren blandade ihop henne med nån annan. :(
Henne första ökl prov blev för stor påfrestning i väntan för henne. Har aldrig tränat att hon skulle sitta passivt ett helt sök för annan hund innan hon till slut fick hämta två kråkor på en dubbelmarkering. Hon klarde av den bra men när andra kråkan var på väg in lägger hon ner den efter halva vägen tar upp den och klämmer till den två ggr ungefär som att hon skulle se till att den var riktigt död. :) Så då var den dagen över innan den hann börja.

När hon skulle fått ett 2:apris i mitt tycke så gjorde hon allt bra förutom vattendirigeringen. Hon skötte sig alltså hur bra som helst så de som ej såg vattendirigeringen gratulerade mig till ettan...Men domaren tog ner henne till en 0:a pga av att dirigeringsförmågan måste förbättras. Men han glömde tydligen bort hennes två perfekta dirigeringar på land...Så minst en 3:a hade hon nog fått av vilken annan domare som helst. Jag vet ju hennes kapasitet men det hade varit roligt att få visa det i prislistan också.

Vi fick en helt underbar kull efter henne där vi sparat en tik som vi kommer att gå vidare med. Så vi hoppas att alla hennes goda egenskaper gått vidare till henne och de andra i kullen.

Samma dag hon gjorde sitt sista jaktprov började hon att halta på frambenet. Det visade sig att hon hade fått en cancerknöl där som var elakartad, så varför hon inte gick att känna igen på provet blev ju uppenbart. Hade svårt att skilja mig från henne så det tog några dagar innan vi tog det svåra beslutet att ta bort henne. Skämde bort henne rejält de sista dagarna i hennes liv och tackade henne för allt roligt vi haft tillsammans och allt hon gett oss i glädje. Sov gott vår roliga, otroligt snälla och goa Aliss! Saknar dig!

Gallery