Svart tik/Black female

SE VCH Lustans Camelon Sprite
" Kira "

20060314 - 2017-02-12


e./Sire SE U(u)CH Branchalwood Aylanrhum
u./Dame Lustans Midwinter Night-Sprite

Född/Born 20060314

Stamtavla/Pedigree

Avkommor/Offspring;
Kull/Litter 1
e/sire. Eragon Black Brianta

Kull/Litter 2 e./sire.Semtegens Tranbär

Syskon/Brothers and sisters

HD/Hips: A
ED: u.a (0)
Ögon/Eyes: u.a

Meriter/Qualifications;

Utställning/Show: BIR-valp/Best Of Breed Puppy, CK, 3Btkl, Reserv Cert/ Champion Quality Award and 3:rd Best Bitch, reserve CC

Jakt/Fieldtest: 1:a Nkl, 2:a Ökl / 1st prize in beginner class and 2:nd prize in Openclass

Viltspår/Tracking: HP, Svensk Champion/Swedish Champion

Övrigt: Lustans Mästare år 2011

Bodde och tänades av Håkan och Maria Jernkrok i Bollnäs.

Kira var en harmonisk tik, med fart och fläkt, spontan på vilt, mjuk mun. Hennes styrka var hennes starka sök.
Hon har varit på en del andjakter där hon fungerade mycket bra! Ingen and undkommer henne, hon var duktig på att lokalisera de skadeskjutna o tog därefter in dem snabbt o effektivt!

År 2009 fick hon ett 2:a pris med mersmak även här. Två gånger är hon startad i år 0:a på första provet där hon gick ur hand på båda dirigeringarna, men jobbade utmärkt på markeringarna samt sök. När hon fick 2:an så var det bara små detaljer såsom bla. några dåliga avlämningar som gjorde att det blev en 2:a istället för 1:a.
År 2008 gjorde Maria o Kira en start och resultatet blev ett 3:e pris i Ökl. Där visade hon prov på hennes styrka som är söket, men också hennes duktiga markeringsförmåga. Det fattas lite fortfarande på dirigeringsbiten som hon på jaktprovet klarade på land men ej på vatten. Fast det var mycket nära att hon också fixat den. Maria fick över henne på andra sidan sjön där den låg, men sen slutade hon lyssna och gick hela tiden åt fel håll. Men styrkan och viljan att få in den fanns där.

Hon var en mycket vacker välbyggd tik med mycket vackert huvud, vackert uttryck med mörka ögon, bra vinklad både fram och bak, rör sig med bra steglängd, något trång bak, bra förbröst, mycket päls.

När det gäller hennes avkommor så nämnas bör bla.
HE VW-18 SE UCH NO VCH SE VCH Lustans Camelons Saphira som vi hafts otroligt mycket roligt tillsammans med!!! Jag själv, Karin, fick äran att starta henne i Ökl där hon på 3starter fick 2 1:or, sen följde ett antal nollor i Ekl då hon är en egensinnig tik som litar mer på sin näsa än sin förare. Gick ur hand på dirigeringarna. Men vi fick tillslut i alla fall ett 3:e pris i Ekl. Hon har dessutom vunnit ett flertal vandringspriser på FRK, Lady Trofén och I Buff's Spår.
SE U(u)CH Lustans Camelons Roran en snygg hane som vi använt själva också.

NORD VCH Lustans Camelons Oromis en duktig hane på viltspår, vann också FRK's VP I Buff's Spår både 2014+2015 gått i avel.
RLD N Lustans Camelons Arya som var både duktig och snygg, fick cert och BIR samt BIG-3 på SKK

Kira valde att sluta sitt liv här på jordelivet samtidigt som sin bästis Misty. Tack Håkan och Maria för att ni tagit så bra hand om henne! Hon har haft ett långt och lyckligt liv!

Gallery

Kira 2009 Alfta
Kira på World Dog Show 2009

Kira på KM 2009

2år/2 year

"Kira" 1år/One years old

Kira som valp/as puppy